Sağlık emekçileri imzaları iletti

  • Sağlık alanında iyileştirmeler isteyen DEV-SAĞLIK-İŞ üyeleri, topladıkları imzaları Sağlık Bakanlığı’na iletti.

 

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV SAĞLIK-İŞ), “Sağlık işçisiyiz, haklarımızı istiyoruz” başlıklı imza kampanyası çerçevesinde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’nun da katılımıyla dün Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması düzenledi. DEV SAĞLIK-İŞ Genel Sekreteri Erdoğan Demir, imza kampanyası kapsamında karşılanmasını istedikleri şu beş talebi sıraladı:

*  Geçinemiyoruz, insanca yaşayabileceğimiz bir ücret istiyoruz. Enflasyon farkı zam değildir. Tüm sağlık işçilerine ek zam talep ediyoruz.

*  Sağlı emekçileri açısından kazanılmış olan haftada 40 saat çalışma istiyoruz.

*  Taşeron döneminden gelen keyfiyet ve hukuksuzların artık son bulmasını, yaptığımız işlerin belirlenmesini ve görev tanımlarımızın yapılmasını istiyoruz.

* 12 saatlik çalışmamız 11 saat gösteriliyor. Ara dinlenme ve yemek molalarımızın düzenlenmesini istiyoruz.

* 696 sayılı KHK ile getirilen zorunlu emeklilik uygulamasının son bulmasını, tayin ve becayiş hakkımızı istiyoruz.

Üniversite hastanelerinde, kamu hastanelerinde, Aile Sağlığı Merkezlerinde ve sosyal hizmet kurumlarında çalışan sağlık işçileri olarak 5 acil taleplerinin karşılanması için mücadele süreci başlattıklarını duyuran Demir, şunları söyledi: “Tüm sağlık kurumlarında, tüm arkadaşlarımıza ulaşarak binlerce imza alarak, sağlık işçileri olarak gücümüzü ve irademizi birleştiriyoruz. Sağlık işçileri olarak bu taleplerimizi gerçekleştirmek ve haklarımızı elde etmek için hep birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz.”

 Açıklamanın ardından toplanan imzalar iletildi. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.