Sağlıkçılar boş vaatleri dinlemedi

  • TTB'nin çağrısıyla iş bırakma eylemlerini dün de sürdüren sağlık emekçileri, mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, iktidara "Boş sözlere, vaatlere, algı oluşturma çabalarına son verin" şeklinde seslendi.

Türk Tabipler Birliği'nin çağrısıyla sağlık emekçilerinin özlük ve ekonomik hakları için başlattıkları "G(ö)rev" 2. gününde devam etti. Birçok kentte hastaneler önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, taleplerini bir kez daha haykırdı. 

Şırnak Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şırnak Şubesi, Cizre Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) aldığı genel g(ö)rev kapsamında hastane önünde yapılan açıklamaya Tabip Odası ve SES üyeleri ile Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası temsilcileri de katıldı. Cizre Devlet Hastanesi önünde yapılmak istenen açıklamaya polisler, "Hastane görüntülerde görünmesin, bu kaymakamın aldığı bir karardır" uyarısında bulunarak izin vermedi. Polisler ve sağlık emekçileri arasında yaşanan kısa bir tartışmanın ardından, açıklama yapacakları alanı hastanenin görünmeyeceği şeklinde değiştirdi. 

“G(ö)revdeyiz uyarıyoruz” ve “Sağlık işi ekip işidir ayrıştırılamaz” pankartlarının açıldığı açıklamada konuşan Şırnak Tabip Odası Başkanı Serdar Kuni, sağlıkçıların taleplerinin bir an önce karşılanması gerektiğini söyledi. SES Şırnak Şubesi yöneticisi Murat Özbey de polislerin kendilerini engellemesinin de şiddetin bir örneği olduğunu belirterek, “Şırnak Valiliği ve Cizre Kaymakamlığı aldıkları keyfi kararlarla bizi engellemeye, mücadelemizi kesmeye çalışıyorlar. Bizler bu engelleri tanımayarak mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz” dedi.

Açıklama, alkışlarla son buldu.

MARDİN 

Mardin’de Tabip Odası, SES Mardin Şubesi ile Mardin Diş Hekimleri Odası, İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya geldi. Sağlık çalışanlarına yurttaşların yanı sıra HDP, DEVA, CHP, Saadet Partisi yöneticileri ve Mardin Barosu destek verdi.

SES Şube Eşbaşkanı Dr. Özgür Bilek ve SES Kızıltepe İlçe Temsilcisi Mücahit Cevheroğlu açıklama yaptı. Dr. Bilek, sağlık emekçilerinin taleplerini sıralarken, Cevheroğlu ise yaptığı açıklamada “Siyasal iktidar; kamu personel/ücret rejiminde izlediği kuralsız, keyfi tutuma ek olarak giderek artan ve derinleşen sosyal sorunlara gerçekçi sosyal politika geliştirmeyerek, yeterli kaynak ayırmayarak, biz sosyal hizmet emekçilerinin emek sömürüsünü artırdığı gibi insan haklarına aykırı bir çalışma düzeni de yaratmıştır. Yaratılan bu düzen, biz sosyal hizmet emekçilerinin çalışma koşullarını tahrip ederek onarılması güç yaralar açmıştır” dedi.

Açıklamanın ardından Dr. Binbaş, kitleye şiirle hitap etti. Sloganlar eşliğinde açıklama sona ererken, sağlık emekçileri davul zurna eşliğinde grev halayı çekti.

İZMİR 

İzmir Sağlık Platformu, TTB çağrısıyla yapılan iş bırakma eyleminin ikinci gününde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere 12 hastanede açıklama yaptı. Platformu adına basın açıklamasını okuyan İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Eylemlerimizin etkisi yönetenleri taleplerimize yönelik değerlendirme yapmaya zorunlu kılmıştır. Bu çerçevede bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapılmıştır. Yapılan açıklamada bakanın bizzat kendi mektubunda düzenlemelerin aslında çok kolay yapılabileceği söylense de bugün itibari ile henüz somut bir adımın olmadığını görüyoruz. Yapılan açıklama niyetin ötesine geçememiştir. 2021 yılı aralık ayında Meclis’te kabul edilen düzenlemenin iktidar partisi tarafından geri çekildiğini biliyorken, yapılan niyet beyanlarını somut adım olarak değerlendirmiyoruz. Bizler mücadele etmeye devam edeceğimizi bir kere daha ifade ediyoruz. Boş sözlere, vaatlere, algı oluşturma çabalarına son verin" ifadelerini kullandı. 

Diğer kentlerdeki eylemlerde de benzer açıklamalar yapıldı.  HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.