Şaka değil, iflas geliyor

.

.

  • DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Bir aydır tedbir için haykırıyorum. Bugün CDS 900’e ulaştı! Bu işin şakası yok. Hükümete bir kere daha sesleniyorum: Derhal tedbir alın” dedi.

Babacan, sosyal medya hesabından Türkiye'nin Kredi Risk Primi’nin (CDS) 900’e ulaşması ile ilgili olarak iktidarı bir kez daha uyardı. Babacan, “Bir aydır tedbir için haykırıyorum. Bu konuşmayı yapmamın üzerinden bir ay geçti. Bugün CDS 900’e ulaştı! Bu işin şakası yok. Hükümete bir kere daha sesleniyorum: Derhal tedbir alın” notu ile 15 Haziran 2022’de yaptığı konuşmanın videosunu paylaştı.

Babacan, bir ay önce şunları söylemişti: "Türkiye’nin temerrüt riskini, yani iflas riskini gösteren 5 yıllık CDS yani Kredi Temerrüt Takas Oranı, tam 836 baz puana çıkmış durumda bugün. 836 baz puan. Bu 836 rakamı yaklaşan felaketi şimdiden haber veriyor. O uçurumdan aşağıya düşmek, o temerrüt ve iflas çukuruna düşmemiz an meselesi. Bir gecede olur ya… Bu işin şakası yok. Ben gördüm bunu. Dünyada pek çok ülkede gördüm. O iflasın o temerrüttün ne olduğunu biliyorum. Perişan olur herkes. İnanın yaşanacak bir ülke olmaz Türkiye ondan sonra. İflas demek, benzin gibi, mazot gibi temel ihtiyaç maddelerinin parayla bile bulunamaması demektir. Paranız var, yarım depodan fazla alamıyorsunuz. Her gün 6 saat 10 saat elektriğin kesik olduğunu düşünün memlekette. İşte tehlike bu arkadaşlar. İflas demek, topyekun ekonomik ve finansal çöküş demektir. İflas demek, kaos demektir. Hükümete sesleniyorum, Erdoğan’a sesleniyorum: Çok pişman olursunuz, çok. Ancak iş de işten geçmiş olur.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.