Şalpazarı’ında ırkçı gösteri

  • YNK ve Goran, Irak seçimleri için şapka yaptırdığı Trabzon’un Şalpazarı İlçesi’nde Anadolu Şapkacılık adlı fabrika MHP’li Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız ve ekipleri tarafından basıldı. Şapkalara, polis gözetiminde el konuldu, bir kısmı da kameralar önünde yakıldı.

 

Trabzon’un Şalpazarı ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı ve belediye ekipleri, Anadolu Şapkacılık isimli firmanın atölyesine baskın düzenledi. Irak’ta 10 Ekim’de gerçekleşecek seçim için gelen sipariş üzerine üretim yapılırken fabrikaya gelen Belediye Başkanı Refik Kurukız, üretimin “yasa dışı” olduğu iddiasıyla zabıtalara şapkaları toplattırdı. Kürdistan amblemi olduğu iddia edilen şapkalar yol ortasına atılarak yakıldı.

MHP’lil Başkan Kurukız, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: ”İlçemizde tekstil imalatı yapan firmanın bu amblem ve renkleri taşıyan üretim yapması üzerine biz de kayıtsız kalamadık. Biz Türk milletiyiz. Ülkemizi bölmek isteyenlerin amblemleri Şalpazarı ilçesinde üretilemez. Türk milliyetçisi olarak bunların burada üretilmesine burada müsaade edemeyiz. PKK örgütüne hizmet edecek olan amblemin burada üretilmesi bizi üzdü. Şehitlerimizin bize emanet ettiği bu vatan topraklarında hainlere hizmet edecek bir ürünü burada yaptırmayız. Burası öz be öz Türk Yurdudur. İlçemizde böyle bir hadisenin yaşanması tüm ilçe halkımız gibi beni de derinden üzmüştür. Belediyemiz olaya anında müdahale yaparak şapkaları imha etmiştir.”

Üretici firma: Her şey yasal

Konuyla ilgili açıklama yapan şirketin sahibi Ömer Özdemir ise şapkaların Irak’ta yapılacak seçimlerde kullanılmak üzere sipariş edildiğini aktardı. Şapkaların yasa dışı üretildiği iddialarını yalanlayan Özdemir, “Türkiye Cumhuriyeti devletinin izin verdiği çerçevede yasal yollardan ihraç edilmek suretiyle üretimine başlamış bulunmaktaydık. Bu üretim hem bölgemizde yaşayan bizimle çalışan vatandaşlarımıza iş olanağı sunmakta hem de devletimize döviz girdisi olarak fayda sağlamaktadır. Şalpazarı Belediye Başkanımız bu çirkin ve nahoş olayın gerçekleşmesinde baş aktör olarak belirmiştir. Maddi zarar her zaman karşılanır ancak oluşan itibar kaybı geriye çok zor gelir. Bu bölgenin namuslu şerefli ve vatansever bir evladı olarak bu yanlışın derhal doğruyla buluşabilmesi için yetkililerden ivedilikle yardım bekler, bu nahoş olayın biran önce doğruyla buluşmasını talep etmekteyim” dedi.  TRABZON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.