Sanat atölyesinde hayallerini gerçekleştiriyorlar

Kadın Haberleri —

  • Germiyan’da kadınlar Genç Aktivistler Merkezi’nin açtığı sanat atölyelerinde hem ilgi duydukları alanlarda gelişiyor hem de öğrendiklerini bir sonraki nesillere aktarıyor.

Başûrê Kurdistan’ın Germiyan İdaresine bağlı Kelar ilçesinde bulunan Genç Aktivistler Merkezi, her mevsim sanat eğitimi devreleri açıyor.

Onlarca gencin yazın gelmesiyle beraber yolunu sanat atölyelerinde bu 52’si kadın 57 öğrenci farklı sanat dallarında eğitim gördü.

Sanat atölyelerine katılan öğrenciler Rojnews’ten Baran Germiyan’a deneyimlerini anlattı.

Aldığı eğitimin ardından çocuklara da sanat öğretiyor

Seramik atölyesini bitirdikten sonra anlaşmalı öğretmen olarak Germiyan’ın bir köyünde öğretmenlik yapan Niwa Hüseyin, “Köylerde, kentlere oranla daha fazla resim yapmaya ilgi duyuluyor. Çünkü köylerde çocuk nüfusu çok daha fazla ve resim yapmayı seviyorlar. Ben de çocuklara sanat öğretip potansiyellerini ortaya çıkarmak istiyorum” diyor.

Çocukluğundan bu yana fotoğrafa ilgi duyan fakat çalışma hayatından dolayı imkan bulamayan Aştî Salih, bu atölyeler sayesinde aslında hayalini gerçekleştiriyor.

Aştî Salih aynı zamanda kadınların sanat alanında yaşadıkları engellerden dolayı eserlerine yeteri kadar önem verilmediğini de ekledi.

Günbegün gelişiyorlar

Gençlik Merkezinin resim bölümü öğretmeni Serdar Nuri ise, “Kadınların sanat eğitimi görme oranının yüksek olması oldukça sevindirici” sözleriyle kadınların her gün sanat alanında geliştiğini belirtti.

Nuri aynı zamanda yakın zamanda açacakları sergide kadınları yaptığı eserleri beğeniye sunacakları bilgisini verdi.

Germiyan Üniversitesi’nde Sanat Koleji’nin olmamasının temel nedeninin sanat olan ilgisizlik olduğunu belirten Serdar Nurî, Germiyan’da hükümete bağlı herhangi bir sanat koleji bulunmadığı için çok az öğrenciye eğitim verdiklerine işaret etti. GERMİYAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.