S.Arabistan, 8 Türk okulunu kapatacak

Dünya Haberleri —

.

.

  • Geçtiğimiz Ekim'den itibaren Türk mallarını boykot etme kararı alan, Türkiye'den havyansal ürün ithalatını yasaklayan Suudi Arabistan, ülkedeki sekiz Türk okulunu da kapatma kararı aldı.

 

Türk menşeli mallara istikrarlı bir şekilde boykot uygulayan Suudi Arabistan, bu kez başkent Riyad ve diğer kentlerde faaliyet gösteren sekiz Türk okulunu 2020-2021 eğitim yılı sonunda kapatma kararı aldı. Karar Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı tarafından okul yönetimlerine tebliğ edildi.

Riyad yönetimi geçtiğimiz 1 Ekim’den itibaren Türk mallarını boykot etme kararı almış,  Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı "Kesin ve net bir şekilde söylüyorum: Yatırıma hayır, ithalata hayır, turizme hayır. Türk olan hiçbir şeyle işimiz olmayacak” açıklamasını yapmıştı. Suudi Arabistan ile birlikte Birleşik Arap Emirlikleri ve bazı körfez ülkelerinin aldığı boykot kararı nedeniyle Türk piyasası oldukça zorlanmıştı.  Suudi Arabistan, Türk ürünlerine katma değer vergisini yüzde 5’ten 15’e çıkarmış, Türkiye'den gönderilen tekstil, kimya ve gıda ürünlerini ülkeye sokmamış, Türk müteahhitlere de boykot uygulamıştı.

RİYAD

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.