Savaş gazilerinden direnenlere selam

  • Savaş gazileri Reqa ve Tebqa’da, gerillaya yönelik saldırıları protesto eden bir eylem düzenledi. Gaziler, gerillanın yanında mücadeleyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Reqa ve Tebqa’daki savaş gazileri, “Gerillanın gücü ve Ortadoğu halklarının birliğiyle saldırıları ve tüm komploları kıracağız” sloganıyla Reqa şehir merkezinde gösteri düzenledi. Eyleme Reqalı genç yaşlı yüzlerce yurttaş, askeri yetkililer, aşiretlerin kanaat önderleri, Reqa ve Tebqa savaşları gazileri katıldı. 

Reqa kent merkezindeki El İtfaiye Meydanı'ndaki eylemde konuşan Reqa Askeri Meclisi komutanı Feysal El- Salim, bölge halkını korumak için cephelerde ve savaş hatlarında savaşan gerillayı selamlayarak, DAİŞ’in topraklarına yönelik saldırılarında, Êzidî kadınlar köleleştirilip halklar göç ettirildiğinde Kazimi güçleri ve Barzani’nin nerede olduğunu sordu.

Aşiretlerin ileri gelenleri adına konuşan Reqa’nın Birec aşireti kanaat önderi Hisen El-Berces, “DAİŞ Türk devletinin işgal ettiği bölgelerde bayrak sallıyor ve Fırat’ın kalkanı olduklarını söylüyor ama onlar Fırat’ın kirli suyudur” şeklinde konuştu.

Eylem, gerilla direnişini selamlayan sloganlarla son buldu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.