Savaş tünellerine giremiyor

  •  Türk ordusu, savaş tünellerine giremeyince, kimyasal gaz dahil farklı tekniklere başvuruyor. Zendura Tepesi’ndeki savaş tünellerine giremeyen Türk güçleri, uzaktan kumandalı ve paletli zırhlı bir araçla girmek istedi, ancak bu araç da gerillalar tarafından imha edildi.
  •  Zap’ın Küçük Cilo alanında savaş mevzilerine doğru gelmek isteyen Türk güçleri vurulup kayıp verince geri çekildi. Aynı gün 3 koldan sızma eylemi yapan gerillalar, toplamda 7 askeri öldürdü. Bunun üzerine ertesi gün üç saat hava saldırısı yapan Türk ordusu, kimyasal silah kullandı.

 

Türk ordusunun, işgal ve imha saldırılarına karşı direnen gerillalar, etkili eylemlerle de yanıt veriyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, savaş alanındaki durumla ilgili şunlar paylaşıldı:

Cenga Xabur Devrimci Hamlesi

*  Metîna’nın Derarê alanındaki Girê Sor’da bulunan A4 silahı ile Zendura Tepesi’ndeki savaş mevzilerini bombalayan Türk güçlerine dönük 28 Mayıs günü saat 13.30’da bir eylem gerçekleştirildi; A4 silahı ve mevzisi imha edildi, mevzideki 3 asker öldürüldü. türk ordusu, eylemden sonra Kêste, Hirorê ve Zendura Tepesi’ni obüs ve havanlarla yoğun bir şekilde bombaladı; 22.45-00.00 saatleri arasında helikopterlerle ölülerini alandan götürdü Aynı zamanda saldırı helikopterleriyle Kêste köyü arazisi ve Zendura Tepesi bombalandı. Gerillalar, bu helikopterleri ağır silahlarla hedef alıp alandan uzaklaşmak zorunda bıraktı.

*   Metîna’nın Zendura Tepesi’ndeki savaş tünellerine 29 Mayıs günü saat 12.00’de girmek isteyen Türk güçleri, başarılı olamayınca yine teknikten medet umarak uzaktan kumandalı ve paletli zırhlı bir araçla savaş tüneline girmek istedi. Bu zırhlı araç, gerillalar tarafından imha edildi.

*   Heftanîn’in Koxê Mele Yehya Tepes’inden Keşan köyüne doğru 29 Mayıs günü saat 13.00’te hareket eden Türk güçleri, gerillalar tarafından denetime alındı. YJA Star gerillaları, bu işgalcileri hedefleyen bir eylem gerçekleştirdi; ölü ve yaralı sayısı netleştiriledi. Darbe alan işgalciler geri çekildi.

Bazên zagrosê Devrimci Hamlesi

*   Zap’ın T Harfi alanında hareketli halde olan işgalciler, 19 Mayıs günü ferdi silahlarla vurulduktan sonra yoğun bir çatışma yaşandı. Bu eylemde net olarak 4 asker öldürüldü. Gerillalar, Agit Batman (Veysi Yömen / Batman) ve Rêber Nisêbîn (Süleyman Aydın / Nisêbîn) şehit düştüler.

*   Zap’ın Kurojehro alanına yönelik 20 Mayıs günü 14.30 – 15.00 saatleri arasında gerçekleştirilen bombardımanda Rêdûr Cudi (Muhammed Mehdi Tanrıverdi / Şirnex) ve Brûsk Kobanê (Ahmet Ali Bozan / Eyn İsa) şehadete ulaştılar.

*   Zap’ın Küçük Cilo alanında savaş mevzilerine doğru 28 Mayıs günü saat 08.00’de gelmek isteyen işgalcilere yönelik bir eylem gerçekleştirildi; 2 asker öldürüldü. İşgalciler bir kademe geriye çekildi. bu alan, saat 09.00’da iki kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

*   Aynı gün saat 17.30’da savaş tünellerine girmek isteyen işgalcilere yönelik 3 koldan sızma eylemi yapıldı. Birinci sızma kolu; yakın mesafeden ferdi silahlarla vurarak 3 askeri öldürdü. İkinci sızma kolu; 2 askerin bulunduğu mevziyi hedef aldı, 2’si öldürüldü, mevzi de imha edildi. Savunma kolu ise işgalcileri hedefleyip etkili bir şekilde vurdu, ancak ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi. Bu eylemlerde Zeynep Faraşîn (Mizgîn Akyol / Qoser) ve Zagros Avaşîn (Ferdi Mergel / Muş) kahramanca sevaşarak şehitler kervanına katıldılar.

*   Zap’ın Küçük Cilo alanındaki savaş tünellerine yönelik 29 Mayıs günü 16.00-19.00 saatleri arasında saldırılar gerçekleştirildi. Bu saldırılarda kimyasal silah kullanıldı.

Hava saldırıları sürüyor

*  İşgalci Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na dönük helikopter ve savaş uçaklarıyla saldırılar düzenleyerek Zap ve Avaşîn’deki işgalci güçlerini değiştirdi. Ayrıntıları şöyle:

*   Zap’ın Sîda alanı, 27 Mayıs günü saat 21.00’de sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı. Arazide çıkan yangınlar dün devam ediyordu.

*   Avaşîn’in Tabura Ereban ve Werxelê alanları, 28 ve 29 Mayıs günleri boyunca sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı. Bu bombardımanlar sonucunda arazide çıkan yangınlar da dün devam ediyordu.

*   Metîna’nın Zendura Tepesi  29 Mayıs günü saat 19.30’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

*   İşgalci Türk ordusu 29 Mayıs günü 20.40-23.00 saatleri arasında Zap’ın Şehit Serxwebûn, Petrut tepelerinde ve Qela Bêdewê alanında bulunan güçlerini değiştirdi.

*   Türk ordusu 29 Mayıs günü 21:30-22:30 saatleri arasında Avaşîn’in Mamreşo, Mervanos ve Şûkê alanlarında bulunan güçlerini değiştirdi.

*   Zap’ın Sîda ve Çemço alanları, 30 Mayıs günü saat 04.00 ve 07.30’da sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.

* Gerçekleştirilen bu saldırılarda herhangi bir gerilla kaybı yaşanmadı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.