Savcı defter ve kalemin peşinde

  • Osmaniye'de 3 yıl önce gözaltına alınan 4 HDP’li hakkında iddianame hazırlayan savcı, “Şüphelinin elinde bir defter ve kalem görüldü”ğünü ancak tüm aramalara rağmen bulunamadığını belirterek, cezalandırılmalarını istedi. 

 

Osmaniye'de bir “ihbar” üzerine 24 Ocak 2018'de gözaltına alınarak sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılan HDP eski Osmaniye Merkez İlçe Eşbaşkanı Sevgül Aydın ile Fahriye Aktaş, Mehmet Nasıh Aktaş ve Nihat Özdemiral hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma 3 yıl sonra tamamlandı. Başsavcılık, Aydın hakkında "örgüt üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet", her iki Aktaş ve Özdemiralp hakkında da "örgüt üyesi olmak" ve "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" iddialarıyla iddianame hazırladı. İddianameyi kabul eden Osmaniye 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi 4 kişi hakkında aynı gerekçelerle dava açtı. Haklarında dava açılanların ilk duruşması 15 Ekim'de görülecek.

Savcılık suçlamalarını ise mobese kamera görüntülerinde Sevgül Aydın’ın elindeki defter ve kalemin tüm aramalara rağmen bulunamamasına dayandırdı. Aydın hakkındaki iddialara karşı "Olay tarihinde HDP Osmaniye Merkez İlçe Eşbaşkanı olduğunu, kongrelerinin olduğunu bu nedenle kamerada görülen elindeki deftere kongreye katılacak kişileri yazdığını, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini" belirtti. Savcılık, emniyetin 4 kişi hakkında hazırladığı fezleke, araştırma tutanakları, görüntü analizi ve polis raporlarını baz alarak suç istinadında bulundu.   MA/OSMANİYE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.