Şehîd Adil'de 2 asker öldürüldü

  • Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 32 kez savaş uçakları, onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombalamasına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 2 Türk askerini öldürdü. 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şunlar paylaşıldı:

Zap Bölgesi

* Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 12 Eylül saat 17.20’de  Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri vuruldu; 2'si öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* Türk askerlerinin 12 Eylül saat 10.00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresine yerleştirdiği ve üzerine mayın yerleştirerek tuzakladığı 1 kamera sistemi ve beraberindeki mayın imha edildi.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 12 Eylül’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 6 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı.

* Şehîd Adil ve Sîda Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 25 kez bombalandı.

* Garê’nin Gundê Çemşerîtkê, Gundê Şikeftiyan ve Gundê Çemrobotkî arazileri, savaş uçaklarıyla 7 kez bombalandı. Bu bombalamalar sonucunda arazide çıkan yangın, dün de devam etti.

* Türk savaş uçakları, 12 Eylül saat 13.00’te Metîna’nın Gundê Yekmalê halkına ait koyun sürülerini bilinçli bir şekilde bombaladı; birçok hayvan telef oldu.

* Girê FM, Çemço ve Sîda Direniş Alanları obüsler ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.

* Türk ordusu, Karker ve Şikefta Birîndara Direniş Alanları’ndaki savaş mevzi ve tünellerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.