Şenyaşar: Bu zulüm bitsin

Ferit Şenyaşar, Emine Şenyaşar

Ferit Şenyaşar, Emine Şenyaşar

  • Adalet mücadelesini sürdüren Emine Şenyaşar, devletin nasıl hala failleri yakalayamadığını sorarak, “Artık yeter. Oğlumu bırakın bu zulüm bitsin" dedi.  

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 696. gününde. Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, dün de Pirsûs ilçesindeki evlerinden adliyenin önüne gelerek, adalet yazılı pankartı ile nöbete başladı. 

5 yıldır hücrede

Nöbette konuşan Emine Şenyaşar, yaklaşık 2 yıldır yaz-kış demeden adalet talebiyle oturduklarını söyledi. Saldırılardan sonra tutuklanan oğlu Fadıl Şenyaşar'ın 5 yıldır tek kişilik hücrede tutulduğunu belirten Şenyaşar, "Oğlumu bıraksınlar, evimize gidelim. Burada oturduğumuzdan tüm şehirlerin haberi var. Erdoğan, iki yıldır yaptıkları zulmün ardından hangi yüzle buraya gelecek. Katiller evlerinde oturuyor. Hiç vicdan, merhamet sizde yok mu? Ailemi yok edip geziyorlar. Çocuklarımı büyük zulümle katlettiler" dedi.

"Oğlumu hastanede kim öldürdü? Dükkanda kim onları taradı?" sorularını soran anne Şenyaşar, devletin failleri nasıl hala yakalamadığını ifade etti. Anne Şenyaşar, şöyle devam etti: "Biz de artık yapamıyoruz. Ayaklarım ağrıyor, gözlerim görmüyor. Sizin de anneniz var. Artık yeter. Bu zulüm bitsin." URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.