Şervin, Canda ve Nûcan devrimin güzelliğiydi

Kadın Haberleri —

 Şervin, Canda ve Nûcan

Şervin, Canda ve Nûcan

  • Bir an olsun tereddüt etmeden ve korkmadan direnişçi ruhlarıyla topraklarının işgal edilmesine siper oldular. Kazanımlarını korumak ve çocuklara özgür bir gelecek bırakmak için yoldaşlarının mirasına sahip çıktılar. Devrimle güzellik açan Şervin, Canda ve Nûcan Türk devletinin SİHA saldırısında şehit düştü.

Türk devleti Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarında devrimin öncüsü kadınları hedef almaya devam ediyor. En son 15 Eylül’de Minbic’te düzenlenen SİHA saldırısında, DAİŞ’e karşı savaşa öncülük eden YPJ savaşçıları Şervin Serdar, Nucan Öcalan ve Canda Cûdi şehit düştü.

"Katil Türk devleti, savaş sınırlarını aşan yöntemleriyle her gün halkımıza ve Kuzey-Doğu Suriye devriminin öncülerine saldırıyor” sözleriyle saldırıya tepki gösteren YPJ, mücadelelerinin Erdoğan rejimini korkuttuğunun altını çizdi.

Öte yandan, Suriye’nin soykırım merkezi haline getirildiğine işaret ederek, YPJ’nin tüm dünya insanlarına yeni bir yaşam modeli ve umudu olarak tanımlandığını kaydetti.

25 yıllık devrimci yaşam

Saldırıda şehit düşen komutan Şervîn Serdar (Îman Mehmûd Derwêş), 1981 yılında Dirbesiyê’de doğar ve 1998 yılında Kurdistan Özgürlük Hareketi’ne katılır. Kurdistan dağlarında yürüttüğü mücadelesinin ardından devrimin başlamasıyla doğduğu Rojava topraklarına gelir.

25 yıllık devrimci yaşamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğü ideolojisini esas alarak fedakar ruhla devrimci sorumluluklarını üstlenir. Önde gelen kadın komutan olarak, yaşamın her alanında devrimi inşa etmek, korumak ve sürdürmek için benzersiz çalışmalar yürütür.

Aynı zamanda QSD’nin 27 Ağustos’ta Dêrazor’da DAİŞ hücrelerine ve uyuşturucu tacirlerine karşı başlattığı Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nda öncü rol oynar.

İki çocuk annesiydi, tüm çocuklar için direndi

Girê Spîli Canda Cûdi (Sara Mihemed Ebdî) de Türk devletinin Girê Spî şehrini işgal etmesinden sonra intikam alma öfkesiyle YPJ saflarına katılır. İki çocuk annesi olan Canda, toplumun değerlerine sahip çıkar ve işgalcilere karşı savaşta bir adım geri atmaz. Son nefesine kadar ülkesinin tüm çocuklarının geleceği için devrimci görevlerini yerine getirir.

Genç kadınların temsili

Nûcan Ocalan (Şîlan Mihemed Ehmed), devrimin kazanımlarını korumak ve işgal saldırılarını önlemek için genç yaşta YPJ saflarına katılır. Minbicli olan Nûcan, özgürlük saflarında genç kadınların ruhunu temsil eder. Devrimin değerlerine olan bağlılığıyla kişiliğini güçlendirerek, çağdaş bir demokratik sistemin kurulması için önemli görevler üstlenir.

Nûcan Ocalan, 16 Eylül’de onlarca kadının katılımıyla Minbic Şehitler Şehitliği’nde düzenlen törenle ‘Jin, Jiyan, Azadî’ sloganlarıyla toprağa verildi.

QAMİŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.