Sîda'da art arda eylemler

  •  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerlerine art arda eylemler düzenleyen gerilla, 1’i rütbeli olmak üzere 6 Türk askerini öldürdü.

 

İşgalci Türk ordusu,  Direniş Alanları’nı 26 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 5 kez savaş uçakları, 74 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez obüslerle bombaladı. Eylemlerini sürdüren gerilla ise 1'i rütbeli 6 askeri öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 29 Eylül günü 10.00 ve 16.00 saatlerinde iki kez ağır silahlarla vuruldu; 3'ü öldürüldü. 

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 29 Eylül saat 12.00’de ağır silahlarla vurularak darbelendi.

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde 29 Eylül saat 14.30’da harekete geçen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vuruldu; 1’i rütbeli olmak üzere 3'ü öldürüldü. 

Xakurkê Bölgesi

* Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 29 Eylül saat 11.10’da  ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Metîna Bölgesi

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 24, 25, 26, 27 ve 28 Eylül’de ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 29 Eylül’de Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Aryen savaş mevzileri, Saca Direniş Alanı’nın Şehîd Xursî savaş mevzileri ve Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş mevzilerini yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 10 kez bombaladı.

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, aynı gün yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 16 kez bombalandı. 

*  Şehîd Felat savaş mevzileri ve Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Bahoz savaş mevzileri önünde aynı gün plastik malzemeler ve araba lastikleri yakılarak çıkan zehirli dumanlar, savaş mevzileri içine yönlendirildi. 

*  Türk ordusu, 27, 29 ve 30 Eylül’de Garê’nin Kanîsarkê ve Meyrokê ile Girê Amediyê ve Sinînê alanlarını savaş uçaklarıyla 5 kez bombaladı.

*  Şehîd Fedakar, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları, 29 Eylül’de saldırı helikopterleriyle 74 kez bombalandı.

*  Çemço Direniş Alanı, 29 Eylül’de obüslerle onlarca kez bombalandı. 

Kandil'e füze atıldı

*  Kandil’e bağlı Girê Savaş yamaçlarına dönük 28 Eylül saat 11.10’da 3 füze saldırısı yapıldı.

İran saldırıları sürüyor

* İran güçleri, 25, 26, 27, 28 ve 29 Eylül tarihlerinde Xakurkê’nin Goşîne, Girê Berbizinê, Helgurt, Girê Rostê ve Hornê alanlarını obüs ve havanlarla bombaladı. 

* İran güçleri, 28 Eylül saat 08.50’de Xakurkê’nin Girê Berbizinê alanını İHA'larla bombaladı. 

İran dün de saldırdı

İran rejimi, dün de Federe Kürdistan'a yeni bir saldırı başlattı. ROJNEWS'in habere göre; Hewlêr’in Sidekan ve Balekayeti kasabalarına bağlı Berbizinan, Seqer, Bêrme Sar ve Helgur dağı toplarla vuruldu. Söz konusu alanlarda siviller yaşıyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.