Sınavda 90 puan, mulükatta eleme

BTS Amed Şubesi Başkanı Süleyman Bozkurt

BTS Amed Şubesi Başkanı Süleyman Bozkurt

  • Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Amed Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında 90 ve üzeri puan alan üyelerinin mülakatlarda elenerek, daha düşük puan alan hükümete yakın sendikaların seçilmesine karşı Ankara’ya gidip TCDD Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı önünde protesto etmeye hazırlanıyor. 

TCDD’nin 26 Ekim 2019’da yaklaşık bin kişinin katıldığı “Görevde Yükselme ve Unvan Değişimi” sınavından geçen 514 aday, 25 Haziran-5 Temmuz 2021’de yapılan mülakatlara katıldı. 70 geçer notu olan mülakatta, 426 kişi sınavı geçerken, 88 kişi ise mülakatta baraj altı bırakıldı. Yazılı sınavdan 90 ve üzeri almasına rağmen mülakatta 70 altında not verilen 15 kişi, “mülakatların usulsüz yapıldığına” dair dava açtı. Diyarbakır 2. İdare Mahkemesi 7 davacının talebini kabul ederken, birinin talebini ise reddetti. Mahkemenin kararından sonra adaylar bir kez daha aynı mülakata girdi. Üç sorudan oluşan mülakatta ise meslekleriyle alakası olmayan sorular soruldu. Açtığı dava sonrasında talebi kabul edilerek mülakata girmeyi bekleyen BTS Amed Şubesi Başkanı Süleyman Bozkurt, yazılı sınavda 98 puan aldığını, 2021’deki mülakatta ise yöneltilen ilgisiz üç soruya da doğru cevap vermesine rağmen 64,4 puanla baraj altı bırakıldığını söyledi. Bozkurt, aynı mülakatta 100, 98, 96 alan birkaç meslektaşının da elendiğini kaydetti. 

Mülakatta elenmelerinin nedenin bağlı bulundukları sendika olduğunu ifade eden Bozkurt, “Sendikamızın, kurumun özelleştirmesine karşı çıkması, haksızlık ve hukuksuzlukları kamuoyu ile paylaşması, kurum içine dışarıdan atanan İstanbul Belediyesi’ndeki bürokratlara ve liyakatsizliklere karşı tavır, davranış ve tutumlarda bulunmasıydı. Bu sebeple sendika üyelerimize yönelik böyle bir kıyım yapıldı” şeklinde konuştu.

 İşinin ehli, liyakat sahibi insanların mülakatlarda elenmesi, liyakatsiz kişilerin demiryollarında yönetici olarak atanmasının demiryollarında olası kazaların önünü de açacağı uyarısında bulunan Bozkurt, şunları söyledi: “13 Haziran 2020’de Malatya Battalgazi’de yaşanan tren kazası, 10 Ekim 2020’de Kalecik’te yaşanan tren kazası, 8 Temmuz 2018’de Çorlu’daki hızlı tren kazası gibi.”

Yüksek puana rağmen mülakatlarda elenmelerine karşı basın açıklaması, oturma eylemi ve yürüyüş gibi eylemler düzenleyeceklerini söyleyen Bozkurt, eylemlerini hafta içinde Ankara’da TCCD Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı ve Meclis önüne taşımayı planladıklarını ifade etti. 

 

Torpilin mektubu var

AKP Bingöl Milletvekilleri Cevdet Yılmaz ile Feyzi Berdibek’in PTT’ye alınacak personel için yazdığı torpil mektubu ortaya çıktı.

AKP Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ile Feyzi Berdibek, Bingöl’ün Genç ilçesinde bulunan PTT Müdürlüğü’ne alınacak bir temizlik personeli için 16 Aralık 2021’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Personel Genel Müdürü Leyla Akıncı’ya referans mektubu yazdı. Torpil mektubunda şu ifadelere yer verildi: “Sayın Genel Müdürüm, Bingöl PTT Başmüdürlüğümüzce ilimizin en büyük ilçesi olan Genç ilçesindeki PTT Merkez Müdürlüğünün ihtiyacı olan temizlik hizmetlerinin yapılmasını teminen bir adet temizlik elemanı ihtiyacı bildirilmiştir. Bu ihtiyacın karşılanması doğrultusunda ... görevlendirilmesi hususunu bilgilerinize sunar, selam ederiz.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.