Sinpaş, çevrecileri gözaltına aldırdı

  • Mahkeme ve belediye kararına rağmen Marmaris'teki inşaat faaliyetini sürdüren Sinpaş'a karşı nöbet eylemi başlatan çevrecilere saldıran polis, 15 kişiyi gözaltına aldı. 

 

Muğla Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi Kızılkum mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından yapılması planlanan "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk" projesine "ÇED gerekli değildir" kararının iptali için açılan dava Temmuz'da görüldü. Mahkeme "ÇED gerekli değildir" kararın iptalini istedi. Mahkemenin iptal kararına rağmen inşaata devam eden şirketin faaliyetleri, önceki gün Marmaris Belediyesi tarafından durduruldu.

Şirket mahkemeyi takmadı

Mahkeme ve belediye kararını yok sayan şirket, dün de sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmalarını sürdürdü. Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Marmaris Sözcüsü Halime Şaman, alanın içerisinde 500’e yakın personel ve işçinin bekletildiğini aktardı. Şaman,  şöyle devam etti: "Belediye dün mühürleme işlemi yaptı. Şirket mahkeme kararı doğrultusunda faaliyetlerine devam edemez. Burada tüm işlemlerin devam etmeyeceğini umuyorduk. Gece kontrol amacıyla bölgeye geldik. Bir tanker inşaat alanına girmeye çalıştı. Bu tankeri durdurduk. Ancak işçiler kendi aralarında sabahın erken saatlerinde işlerine başlayacağını söyledi. Bunun üzerine hızlıca toplandık. Nöbet eylemi başlatma kararı aldık. Günün ilk ışıklarıyla da nöbet eylemimizi başlatmış bulunmaktayız. Burada olduğumuz için görünürde bir çalışma yok ama personel ve işçiler her sabah olduğu gibi bugün de çalışmak için getirildi. Burada olmamızdan kaynaklı çok sayıda polis ve asker bölgeye sevk edildi. Bölgeden çıkmamızı istiyorlar." 

Gözaltına alındılar

Şaman'ın MA'ya yaptığı bilgilendirmenin hemen ardından kendisinin de aralarında olduğu 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.