Şirpişe’ye cezaevinde sistematik şiddet

Kadın Haberleri —

  • Aban Katliamı’nda oğluna adalet istediği için tutuklanan Nahid Şirpişe, cezaevinde ‘bağımsız ve kiralık tutuklular’ tarafından şiddete uğradı. Kızı Mona Bahtiyar annesinin can güvenliğinden endişeli.

Nahid Şirpişe, 1998 Aban Katliamı sırasında katledilen oğlu için hak arayışı mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. İran Karaj Devrim Mahkemesi 1’nci Şubesi tarafından 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Şirpişe’nin cezaevinde şiddete maruz kaldığı ortaya çıktı.

Nahid Şirpişe’nin kızı Mona Bahtiyar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda annesinin can güvenliğinden endişe duyduğunu söyledi.

Annesini ziyaretinde fiziki saldırıya maruz kaldığını belirten Bahtiyar, “Annem ‘bağımsız ve kiralık tutuklular’ tarafından dövülmüş” diyerek şiddet sırasında cezaevi görevlileri de müdahalede bulunmadığını kaydetti.

Görevlilerin kameraların bozuk olduğunu ve şiddet anına dair görüntülerin ellerinde bulunmadığını iddia ettiğini ekleyen Bahtiyar, annesinin ayrıca psikolojik olarak çok kötü olduğunu da vurguladı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.