Sivilleri katledip PKK’ye yıkacaklar

  • Kürt siyasetçi Maki Revend, KDP-MİT planlamasıyla öldürülen KDP güçlerinin ardından bu kez de sivillerin katledilerek PKK’nin sorumlu tutulacağına dair plan yapıldığını söyledi.

KDP’nin, Türk ordusunun işgal saldırılarına desteğiyle başlayan gerilim sürüyor. KDP özel birliklerinin, 5 Haziran’da Metîna’ya yaptığı sevkiyat sırasında bir zırhlı aracın vurulması sonucu 5 KDP’li yaşamını yitirdi, 4’ü de yaralandı. KDP, saldırının HPG tarafından yapıldığını iddia etti. Açıklama yapan HPG, iddiaları yalanlayarak, olay yerinde bağımsız bir heyet tarafından inceleme yapılmasını istedi. Yerel kaynaklar da HPG’yi doğrulayan açıklamalar yaparak, aracın havadan vurulduğunu söyledi.

Kürdistan’ı Türkiye’ye açtılar

MA’dan Özgür Paksoy’a konuşan Güney Kürdistanlı siyasetçi Maki Revend, Türkiye’nin, Güney Kürdistan’a saldırılarının 30 yıldır devam ettiğini belirterek, “Savaş, sadece tank ve toplardan ibaret değil. Güney Kürdistan’a yönelik ekonomik, psikolojik, sistematik bir şekilde savaş yürütülüyor. Bu Türkiye’nin Kürdistan’a yönelik yürüttüğü bilinçli bir politika. KDP, Kürdistan’ın her yerini Türkiye’ye açmış durumda. O nedenle şimdi yürütülen savaş, 30 yıldır yürütülen politikaların sonucudur. Mesut Barzani, kendi çıkarları için Kürdistan’ın kapılarını Türkiye’ye açtı, anahtarı Türkiye’ye teslim etti. Kürtler büyük bedeller ödedi, bu topraklarda Enfal Katliamı yaşandı, binlerce şehit verildi. Bu bedeller para, kişisel çıkar için yok edilemez” dedi. 

Türkiye’nin memurları gibiler

KDP ve Federe Kürdistan yöneticilerinin Türkiye’nin memurları gibi olduğunu savunan Revend, “Barzani ve çocukları Türkiye’nin memurları olduğu için operasyona karşı çıkamazlar. Sen evinin kilidini düşmanına verirsen, ‘hayır’ diyemezsin. Ancak Kürt halkı, dört parçada irade sahibidir. Bazı kesimlerin kişisel çıkarları karşısında sessiz kalmayacaktır. Kürtlerin iradesi bunları kıracaktır” diye konuştu. 

5 Haziran planlanmıştı

KDP özel birliklerinin 5 Haziran’da Metîna’ya yaptığı sevkiyat  öncesi KDP içinden bilgi aldığını iddia eden Revend, şöyle devam etti: “Olaydan iki hafta önce bilgi aldım. Yaklaşık 10-15 pêşmergenin KDP ve MİT eliyle öldürüleceğini, olayın PKK’ye yükleneceği yönünde bilgi aldım. Bununla savaşa gerekçe yaratmayı amaçladılar. Bu konuda açıklamalarda bulundum ve 10 gün sonra bu olay yaşandı. PKK’ye mal edildi. Ancak herkes PKK’nin yapmadığını biliyor, KDP de çok iyi biliyor. Araç havadan vurulduğu ortada.”

KDP-MİT planı

Yeni planların olduğunu ve bu kez sivillerin hedef alınacağını dile getiren Revend, “Aynı ekip, MİT ve KDP, bu kez sivilleri öldürecekler ve PKK’yi sorumlu tutacaklar. KDP içinden bilgi aldım, 5 Haziran’dan sonra söyledim, bir gün sonra Dinarte’de bir ailenin evi basıldı. Ev sahibi, ‘PKK evimi bastı, beni öldürecekti ama kaçtım’ dedi. KDP bu kez bunu yapmaya çalışıyor ve insanları öldürmeye başlayacaklar. Bu yeni planları... Pêşmergeleri öldürdüler, şimdi sivilleri öldürecekler. Bu şekilde ‘PKK sivilleri katlediyor’ propagandası yürütecekler. Kürt halkı bu gerçekliği görmeli. MİT ve KDP, bu planları devreye koymaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.