Siyasi soykırıma devam

.

.

  • Türk devlet güçleri ve yargısının 22 ilde 179 kişi gözaltına aldıkları siyasi soykırım operasyonuna devam etti ve onlarca kişi daha gözaltına alındı.

Barış Anneleri ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi, dün yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı. Riha'da DEM Parti Gençlik Meclisi üyesi Mehmet Aslan ile DEM Parti PM Üyesi İzzet Karadağ gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemedi. 

72 yaşındaki Barış Annesi

Mêrdîn'in Nisêbîn (Nusaybin) ve Qoser (Kızıltepe) ilçelerinde birçok eve baskın düzenlendi. Ev baskınlarında aralarında 72 yaşındaki Barış Annesi Perihan Altuğ'un da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Stewrê (Savur) ilçesinde ise DEM Parti yöneticisi Mübarek Güneş gözaltına alındı.

Anneler çocuklarıyla gözaltında

Dêrsim’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Besime Gök, Leyla Arslan, Naci Genç, Yusuf Ölmez, Naci Yalmaç, Dozvan Başak ve Mithat Konak gözaltına alındı. Sevim Sağlam ile oğlu Özer Laçin'in de gözaltına alındığını öğrenildi. Gözaltına alınan kişiler İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Sêrt merkez ve ilçelerinden Yunus Emre Cangir, Abdullah Toka, Mehmet Zahir Sarıtaş, Fuat Yıldım, Zeynep Nas, Saniye Kaysi, Mizgin Yılmaz, Aysel Sartık ile Esmer Oktayi ve kızı Dılbirin Oktayi gözaltına alındı. 

Hatay İl Eşbaşkanı

DEM Parti Hatay İl Eşbaşkanı Seher Cevheroğlu, sanal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alındı. Cevheroğlu, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.