Skorsky vuruldu, alev aldı düştü

  •  Zap’a bağlı Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na indirme yapmak isteyen 1 Skorsky helikoptere müdahale eden gerilla, yakın mesfaden vurdu. Alev alınca uzaklaşmaya çalışan helikopter Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda düştü.

 

Gerilla, Türk devletinin, ‘diyalog süreci’nin ardından Kürtlere karşı yeniden başlattığı savaşın 7. yıl dönümünde 1 helikopter daha düşürdü. 

Sömürgeci soykırımcı Türk devleti bundan 7 yıl önce 24 Temmuz 2015’te tüm faşist ve ırkçı devlet kliklerinin ittifakıyla Kürt Özgürlük Hareketi’ne ve Kürdistan halkına yeniden savaş başlattı. Türk devleti, savaş hükümeti ve emrindeki savaş bütçesiyle tüm imkanlarını seferber ederek, 7 yıldır Kürdistan’ın üç parçasında topyekun savaş yürütüyor. Gerilla öncülüğünde 7 yıldır direnen Kürdistan halkı, ‘Çöktürme Planı’nı çökertti, rejimi yıkılma noktasına getirdi. Son üç aydır Medya Savunma Alanları’nda kesintisiz bir direniş hattı çizerek, Türk işgalciliğini durduran gerilla, etkili eymerle de yanıt veriyor. 14 Nisan–14 Temmuz tarihleri arasında bin 129 eylem düzenleyen gerilla, 3’ü kontra, 6’sı rütbeli olmak üzere toplam bin 528 Türk askerini öldürdü, 217’sini yaraladı. Bu direniş ve eylem temposu devam ediyor. HPG Basın İrtibat Merkezi’nin (BİM) dünkü yazılı açıklamasına göre Türk ordusu, 24 Temmuz’da Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 9 kez savaş uçağı, 22 kez saldırı helikopteri ve onlarca kez de havanlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, tam da 24 Temmuz gecesi 1 Skoürsky helikopteri düşürdü. 

BİM’in açıklamasındaki ayrıntılar şöyle:

Zap Bölgesi

* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’na 24 Temmuz’da indirme yapmak isteyen 1 Skorsky helikopteri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde yakın mesafeden vuruldu. Alev alan ve uzaklaşmak isteyen bu helikopter Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nda düştü.

* Kokerê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine, 24 Temmuz’da ferdi silah ve el bombalarıyla müdahale eden gerilla, yarım saat boyunca çatıştı. İlerleyemeyen Türk askerleri bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

* Karker Direniş Alanı’nı, 24 Temmuz saat 00.15’te  bombalamak isteyen saldırı helikopteri hedeflenerek ateş altına alındı. Etkili vuruşlarından sonra helikopter alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 24 Temmuz 11.25 ve 14.50 saatlerinde ilerlemek isteyen Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 2 kez sabotaj taktiğiyle vurularak darbelendi.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 23 ve 24 Temmuz’da Garê’ye bağlı Girê Serbest alanı ile Saca, Sîda ve Çemço Direniş Alanları’nı 9 kez savaş uçaklarıyla bombaladı. 

* Şikefta Birindara Direniş Alanı onlarca kez havanlarla bombalandı.

* Kokerê, Çemço, Girê Karker, Girê FM ve Girê Cûdî Direniş Alanları 22 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.