SMA hastası Şervan bebek için stant

Şervan bebek için kampanya

Şervan bebek için kampanya

  • Fatma ve Nedim Danış’ın 12 aylık SMA hastası çocuğu Şervan için gençler Hamburg’da stant açtı. Şervan bebeğin ilaçları için para toplayan gençler, herkese duyarlılık çağrısında bulundu. 

MEHMET ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG 

İstanbul’da yaşayan Fatma ve Nedim Danış çiftinin 12 aylık bebekleri Şervan Danış, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası. Dünyada 10 binde bir görülen SMA hastalığının tedavi ise çok masraflı. Evde, boğazına ve karnına bağlanan hortumlar sayesinde yaşayan Şervan bebeğin, “Zolgensma” adlı ilacı alması gerekiyor. Şervan bebeğe maddi destekle bulunmak isteyen Hamburg’daki bir grup genç, yemek standı açarak yardım topladı. Şternschanze semtinde açılan yemek standına gelen birçok insan küçük Şervan'ın yaşatılması için maddi yardımda bulundu. Stantta bulunan ve standı ziyaret edenler, Şervan’ın hastalığı hakkında konuştu.  

Şervan bebek için yardım toplanıyor 
Vanlı bir ailenin çocuğu olan Şervan bebeğin, kuzeni de SMA Typ 1 hastası. Maddi imkansızlıklardan dolayı Şervan bebeği tedavi edemediğini dile getiren Murat Yıldız,  “Şervan’ın iyileşmesi için alınması gereken ilacın fiyatı 2 milyon Euro. Bizlerde ilacın alınması için gereken paranın sağlanması için Hamburg’da bir grup genç olarak yemek standı açtık. Şervan’ın yaşatılması için Hamburg’un yanı sıra Hannover, Salzgıter, Köln, Fransa, İsviçre ve İsveç’te de yardım toplanıyor” dedi.  

Yardıma ırkçı saldırı 
Şervan bebek için başlattıkları kampanyanın birçok kez ırkçı saldırılara maruz kaldıklarını dile getiren Yıldız, “Bizler nihayetinde bir çocuğun yaşatılması için insani bir yardım yapıyoruz. Ama Şervan’ın Kürtçe bir isim olması ve ailenin Vanlı olması dolayısıyla birçok kez ırkçı saldırılara maruz kaldık. ‘PKK’lilerin çocuğunu tedavi ediyorsunuz. Hepiniz teröristsiniz, vatan hainisiniz’ gibi saldırılara maruz kaldık. Tüm bu hakaret ve ırkçı söylemlere rağmen ben ve arkadaşlarım Nuriye Ulaş, Melisa Su İla, Rojbin Yıldız, Dilan, Berivan ve Vural Hamburg’da yapılan düğün, konser, doğum günleri başta olmak üzere birçok yerde stantlar açarak küçük Şervan’a karşı olan insani vazifemizi yerine getirmek istiyoruz. Ancak küçük kardeşimizin yaşatılması için daha fazla yardıma ihtiyaç var” diye konuştu. Yıldız, Şervan bebeğin yaşatılması için duyarlı tüm insanlara dayanışma ve yardım çağrısında bulundu.  

İlaçların bedava olması gerekir
SMA hastası Şervan Danış için açılan yemek standını ziyaret eden Hamburg Sol Parti milletvekili Cansu Özdemir ise “Maalesef bu durumda olan birçok çocuk var. Aileleri bizi arayarak maddi ve manevi yardım talebinde bulunuyorlar. Ama Şervan isminden dolayı birçok ırkçı yaklaşıma maruz kalıyor. İnsanlık değerlerinden nasibini almayan birçok ırkçı başlatılan kampanyaya başka anlamlar yükleyerek bunu boşa çıkarmaya çalışıyor. Şervan’ın ömrünü kısaltmak istiyorlar. Normalde bu tür ilaçların bedava olması gerekiyor. Ama kapitalist modernitenin efendileri de en az ırkçılar kadar acımasız. ‘Paran varsa çocuğunu yaşatırsın, paran yoksa çocuğunun yaşamaya hakkı yok’ diyorlar” dedi.

VALİLİK İZİNLİ BAĞIŞ HESAPLARI

‌‌TL IBAN:‌TR18 0020 5000 0911 4945 8000 01
‌USD(DOLAR) ‌IBAN:‌TR34 0020 5000 0911 4945 8001 01‌‌
‌EURO IBAN:‌TR77 0020 5000 0911 4945 8001 03 
‌CHF:‌TR07 0020 5000 0911 4945 8001 02
‌‌
‌BANKA: KUVEYT TÜRK
‌SWIFT KODU: KTEFTRISXXX
‌Alıcı: Nedim Danış 
‌‌IBAN: FR76 1027 8062 2000 0204 4460 543
BIC: CMCIFR2A
Alıcı/Empfänger: Angel (Servan)

SWISH NO: 0736423281 (Sinan)

Paypal’da "https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id= EFZSY9AAQP56W" bu bağlantıdan bağış yapılabilir.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.