Sömürgeci savaşa karşı durmalı

ESP Eşbaşkanı Şahin Tümüklü

ESP Eşbaşkanı Şahin Tümüklü

  • ESP Eşbaşkanı Şahin Tümüklü, sömürgeci savaşa ve onun ideolojik kuşatmasına karşı çok esaslı bir duruş gösterilmesi gerektiğini söyledi. 

 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eşbaşkanı Şahin Tümüklü, Kürt sorunundaki çözümsüzlüğün, ekonomik kriz ve toplumsal krizi de beraber getirdiğine belirtti. MA’dan Esra Solin Dal’a konuşan Tümüklü, “İktidar, sömürgeci kodlara sarılarak savaş konseptini devreye sokup krizin ağırlığını ötelemeye çalışıyor” dedi.  

Türkiye’de her bakımdan yönetilemeyen bir enflasyon gerçeğiyle karşı karşıya olduğunu; yokluğun, açlığa dönüştüğü ve artık insanların ekmeğe muhtaç hale getirildiğini kaydeden Tümüklü, iktidarın savaş dışında başka bir seçeneği tercih etmediğini söyledi.  Savaş ve sömürgeci sisteme karşı, demokrasi ve özgürlük hattı olan yeni cepheye işaret eden Tümüklü, “Mevcut durumda sömürgeci savaşa ve onun ideolojik kuşatmasına karşı çok esaslı bir duruş göstermek lazım. Her türlü sömürgeci ve inkarcı koduyla bu faşist rejimi tarihin çöplüğüne atmalıyız” şeklinde konuştu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.