Son Jenerasyon ve çevreciler IAA’ya karşı

Dünya Haberleri —

Son Jenerasyon

Son Jenerasyon

  • Son jenerasyon, Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenecek olan uluslararası otomotiv fuarını protesto etmeye hazırlanıyor. 

 

No Future for IAA, ve SmashIAA adı altında bir araya gelen çevreciler "kapitalizmin otomobil şirketlerini iklim krizinin, yeni sömürgeci sömürünün ve silahlanmanın vurguncuları haline getirmesine" karşı eyleme geçeceklerini açıkladı. 

İklim eylemcileri, Münih ve Frankfurt'taki son iki otomobil fuarında blokajlar ve gösterilerle önde gelen Alman endüstrisini protesto etmişti.

IAA karşıtları bu kez 5-10 Eylül tarihleri arasında Münih'teki Luitpoldpark'ta yaklaşık 1.500 katılımcıyla birlitek bir kamp kuracak. Fridays for Future ve Attac'ın da çağrıda bulunduğu "#BlockIAA!" sloganı altında 10 Eylül'de bir gösteri düzenleneceği duyuruldu.

Sokaklarda, otobanlarda ve havaalanlarındaki eylemleriyle tanınan Son jenerasyon iklim aktivistleri Regensburg ve Münih'te bir haftadan beri çalışmalarını sürdürüyor.  

IAA'nın organizatörü olan Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği (VDA), Son Jenerasyona şehir merkezinde ücretsiz bir stand ile katılımcı olarak yer almayı teklif etti. Bir VDA sözcüsü yanıtın henüz gelmediğini söyledi.  MÜNİH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.