Soran çok yardım yok!

  • Van’ın Çaldıran ilçesine bağlı Osmanlı Mahallesi'nde yaşanan selden dolayı birçok ev hasar gördü. Kış gelmeden evlerinin onarılması ya da yerine yenilerinin yapılmasını isteyen mahalleliler, evlerinin yanı sıra hayvanları, eşya ve gıda erzaklarının da selle birlikte yok olduğunu belirtti. 

 

 Selden dolayı geçimlerini sağladıkları hayvanlarının öldüğünü belirten Şilan Kişioğlu, durumlarının kötü olduğunu selden sonra daha da kötüye gittiğini söyledi. Komşularının yardımıyla yaşadıklarını dile getiren Kişioğlu, mahallelerine her gün yetkililerin geldiğini ancak yardım getirenin olmadığını belirtti. 1 Ağustos'ta selin yaşandığını hatırlatan Kişioğlu, "Yakacaklarımız ve yiyeceğimiz sele kapıldı. Kışlık malzemelerimizi önceden alıyoruz ve depoluyoruz. Topladığımız bütün kışlık ihtiyaçlarımızı selde kaybettik. Birçok kişi geldi ama yardım alamadık" diyerek yardım talebinde bulundu. 

Hayvanlara verecek saman kalmadı

Sel sırasında 2 buzağılarının ve hayvanların kışın tüketmesi için istifledikleri samanların suya kapıldığını aktaran Kişioğlu, ineklerine bu süreçte komşularının baktığını ancak kendilerinin hayvanlara verecek samanının kalmadığını söyledi. Yetkililerin ziyaret sırasında gelerek hasarları yazdıklarını ancak şu ana kadar erzak kolisi yardımı dışında bir destek göremediklerini vurgulayan Kişioğlu, "Kolide 3 günlük bir gıda vardı. Biz evde 6 kişi yaşıyoruz. Bu gıda bize yetmez. Komşuların verdiği yemekle şimdilik geçiniyoruz” diye ifade etti. 

Sadece bir kutu yardım 

Selde kışlık gıdası ve yakacakları suya kapılan Halime Kişioğlu da, “Selden kışlık gıdalarımızı kaybettik. Kışlık yakacak olarak kullandığımız tezek ve kömür de sele kapıldı. Kışlık malzemelerimizi sakladığımız yer yıkıldı. Durumumuz olmadığı yeni bir ahır ve depo yapamayız. Selden bu yana sadece bir kutu gıda yardımı bir de ekmek ve ayran verdiler. Onun haricinde daha bir yardım alamadıkı” diye konuştu.

50 yıllık birikimini kaybetti

Hem evi hem dükkanını selde yıkılan Halis Kişioğlu, da 10 kişilik ailesiyle çadırda yaşıyor. Kış mevsimi gelmeden evlerinin yapılmasını isteyen Kişioğlu, “Selden geriye hiçbir şey kalmadı. Evde bulunan ziynet eşyalarımı da selden dolayı kaybettim. Dükkanımda bulunan 60 bin TL civarında mal sele kapıldı. 50 gün sonra havalar soğuyacak. 5- 6 ay kış mevsimi yaşıyoruz. Yetkililerden bize ev yapmasını istiyoruz. Mağdur durumdayız. 50 yıllık birikimim bir günde kaybettim. Şimdi sıfıra düştük. Şimdilik 10 kişi çadırda kalıyoruz” diye belirtti.  VAN 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.