Söz, karar, mühür sizin

Kadın Haberleri —

Yeşil Sol Parti/Hınıs mitingi

Yeşil Sol Parti/Hınıs mitingi

  • Hınıs'taki mitingde konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, "14 Mayıs'ta o Saray’ın ampulleri sönecek, bütün evlerdeki mutfaklarda tencereler kaynayacak" dedi. Savaş ve faşizm ile barış ve demokrasi arasında tercih yapılacağını belirten Buldan, "Söz, karar, mühür sizin, Yeşil Sol Parti sizin. Erzurum’a bir milletvekili yetmez" diye seslendi.

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, oğlunun kemiklerini bir torba içerisinde teslim alan babaya işaret ederek, "Ali Rıza amcanın hakkı için Erzurum iradesine sahip çıkacaktır” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti), Erzirom’un (Erzurum) Xinûs (Hınıs) ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla miting düzenledi. Erzirom merkez, Qereyazî (Karayazı), Tatos (Tekman) ve Qereçoban (Karaçoban) ilçelerinden de çok sayıda kişi mitinge katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde sık sık “Direne direne kazanacağız”, “Jin jiyan azadî”, “Bê serok jiyan nabe”, “Bijî serok Apo” sloganları atıldı. Miting, yerel sanatçıların seslendirdikleri hareketli şarkılarla başladı. Binler, uzun bir süre sahneden çalan ezgiler eşliğinde halaya durdu. 

Beştaş halka seslendi

Saygı duruşunun ardından konuklar sahneye davet edildi. HDP Erzirom İl Eşbaşkanı Muammer Duman ile Yeşil Sol Parti adayları, kitleyi selamladı. Yaşadığı trafik kazası nedeniyle mitinge katılamayan Yeşil Sol Parti Erzirom Milletvekili adayı Meral Danış Beştaş, mitinge canlı yayınla bağlandı. Beştaş, “Toplanan kalabalık bize Erzirom’un kararını verdiğini söylüyor. Erzirom, Kürt düşmanlığına, inkara artık ‘hayır’ diyor. Erzirom’un sesini tüm Türkiye’ye yayarak, halkımızın iradesini yansıtacağız. Bu kenti birlikte değiştireceğiz” diye konuştu.  

Üç vekil de çıkarabiliriz

Yeşil Sol Parti Agirî Milletvekili adayı Sırrı Sakık ise şunları söyledi: “Emin olun buradan üç milletvekili de çıkarabiliriz. Elezîz, Meletî’den de vekil çıracağız. Biz özgürlük için alanlardayız. İmralı’daki tecridin kapısını kıracağız. Cezaevindeki arkadaşlarımız başta olmak üzere on binlerce arkadaşımız özgür olacak. Kürtler bu topraklarda artık savaş, çatışma ve kavga değil, müzakere istiyor. Bu topraklarda kimsenin ölmeyeceği bir iklim yaratmak istiyoruz.”

Her yere yayacağız

Daha sonra HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan konuştu. Buldan, her yerde coşkuyla karşılandıklarına işaret ederek, "Değişimi, dönüşümü, adaleti, barışı, huzur ve refahı Yeşil Sol olarak Türkiye’nin her yerine yayacağız. Güçlü bir temsiliyetle Meclis'e gireceğiz. Yeşil Sol Parti’nin 100 milletvekili ile Meclis'te temsiliyeti artık kaçınılmaz. Kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, Türk’üyle, Kürt’üyle, Alevisiyle, Sünnisiyle öteki olanlar, baskıya ve şiddete maruz kalanlar kararını vermiş. Yeşil Sol’u 100’ün üzerinde vekille Meclis'e gönderecek” dedi.

Zulüm ittifakını gömeceğiz

"Bir oy Yeşil Sol’a, bir oy da faşizmi göndermeye" diyen Buldan, şöyle devam etti: "Faşizmi uygulayanlar belli, Kürtleri inkar edenler belli, Alevilerin eşit yurttaşlık hakkını tanımayanlar belli. Kadın cinayetlerini, kadına yönelik şiddeti, kadına yönelik baskıyı yapanlar belli. Kadınların emeğini, gençlerin geleceğini ve hayallerini yıkan bir iktidar var. AKP-MHP ittifakının 21 yıldır uyguladığı zulüm ittifakını hep birlikte 14 Mayıs’ta sandığın dibine gömeceğiz. Buradaki gençlerin çoğunun işsiz olduğunu biliyoruz. Buradaki gençler batıya iş bulmak için gidiyorlar. Hınıs’ın da Tekman’ın da Karaçoban’ın da Karayazı’nın da gençleri doğdukları topraklarda iş bulamıyor. Erzurum’daki genç arkadaşlarım; sizler bunu hak etmiyorsunuz. AKP hükümetinin gençler ve Erzurum halkına reva gördüğü yaşamı değiştirmek ve 14 Mayıs’ta onları Erzurum’da bir tabela partisi haline getirmek genç yoldaşlarımın görevidir.

Cudi'deki petrol da yalan

Her seçim döneminde yalanları, vaatleri ve sözleri görüyoruz. Her seçimde yeni yalanlarla Türkiye halklarının önüne çıkan, oy isteyen AKP’nin uydurduğu yeni bir yalan var. Cudi’de petrol bulmuşlar, yalan. Asıl rezerv kaynakları nerede biliyor musunuz? O Saray’ın altında. Milyarlarca dolara yaptırılan sarayın altında esas kaynaklar. 14 Mayıs'ta o Saray’ın ampulleri sönecek, bütün Türkiye'nin mutfağında tencereler kaynayacak.

Yeşil Sol Parti sizin

Şimdi esnafın, işçinin, çiftçininin gırtlağına kadar borçlu olduğunu biliyoruz. Esnaf siftah bile yapmadan akşam evine gidiyor. Herkesi kendilerine, devlete, bankalara borçlu yaptılar. Borç yükünden dolayı insanlar kredi kartlarına yüklenmeye çalışıyor. Böyle bir yaşam biçimini ne siz hak ediyorsunuz ne de biz bunu kabul ediyoruz. Halkımızın refah içinde, adalet, barış ve huzurla yaşayabileceği bir ortamı hazırlamak için yollara çıktık, yürüyoruz. Söz, karar, mühür sizin, Yeşil Sol Parti sizin. Erzurum halkı kendi adaylarına ve partisine sahip çıkacaktır. Erzurum’a bir milletvekili yetmez. Biraz önce aday arkadaşlarımız sahnedeydi. Hepsini tanıyorsunuz, 14 Mayıs’a kadar daha fazla ve güçlü çalışmak ve bu ilde Yeşil Sol Parti’yi güçlü bir temsiliyetle Meclis'e göndermek sizin sorumluluğunuzdadır.

Hiç durmadan çalışalım

Bize en güzel müjdeyi siz vereceksiniz. Rehavete kapılırsak boş alanları başkaları doldurur. Gece gündüz demeden kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla, Kürt’üyle, Alevisiyle kapı kapı dolaşacağız, her eli tutacağız, her yüreğe dokunacağız ve herkesi ikna edeceğiz. Yeşil Sol’u tanımayanlara, Yeşil Sol’u anlatacağız. Bu zulmün, bu barbarlığın, tek adam rejiminin bitmesi için, Ali Rıza amcanın (Sur'da katledilen oğlu Hakan Arslan'ın kemiklerini bir torbada teslim alan baba) cenaze hakkı için, Erzurum kendi iradesine sahip çıkacak. Bu zulüm sadece Ali Rıza amcaya değil, bütün Kürt halkına yapılan bir zulümdür. Bu ülke, artık bu zulümlere, baskılara, şiddete, çatışmalara ve savaşa dur diyecek güce sahiptir. Bunun için sizlerin yapacağı tercih önemlidir. Ya aydınlığı, barışı, demokrasiyi ya da karanlığı, savaşı ve faşizmi tercih edeceğiz. Size inanıyoruz."

Miting, dengbêj Xalîde’nin müzik dinletisiyle sona erdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.