Spahn’ın göçmen karşıtı açıklamaları tepkiyle karşılandı

Dünya Haberleri —

Jens Spahn

Jens Spahn

  •  CDU’nun Meclis Grup başkan yardımcısı Jens Spahn’ın, Almanya’da sığınmacıların sayısının keskin bir şekilde azaltılmasını savunması tepkiyle karşılandı. 

 

Spahn’ın Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, savaş ve şiddet nedeniyle travma geçiren insanların topluma ve işgücü piyasasına entegrasyonun uzun zaman aldığını ve masraflı olduğunu söyledi. Almanya’nın nitelikli göçmene ihtiyacı olduğunu savunan Spahn, sınırdışı uygulamalarıyla yetinilmemesi gerektiğini belirtti ve sığınmacılara karşı ek mekanizmalar devreye konulmasını istedi. 

 Alman hükümeti sığınmacılara karşı yükümlü

Spahn’ın açıklamalarına en net tepki Sol Parti’den geldi. Die Welt gazetesine bir açıklama yapan Sol Parti sığınmacı politikaları sözcüsü Clara Bünger, "(Spahn’ın önerileri kapsamında) Göçü sona erdirmek isteyen herkes, birçok insanın acımasız şiddet kullanılarak öleceğini tamamen kabul eder" ifadelerini kullandı. Bünger, Spahn’ın söylediklerinin şu anda Avrupa’nın dış sınırlarında yasadışı geri itmelerle uygulandığını belirterek eski Sağlık Bakanının bu uygulamaları yoğunlaştırmak istediğini vurguladı. 

Spahn’a bir diğer tepki de hükümet ortağı Yeşiller’den geldi. Bireysel sığınma hakkının, Alman anayasası tarafından güvence altına alındığını söyleyen Lamya Kaddor, “göçü sınırlandırmak için insan haklarını askıya almak bir çözüm olamaz” ifadelerini kullandı. Kaddor, Alman hükümetinin zulüm gören insanları korumakla yükümlü olduğunu belirtti. 

SPD parlamento grubunun iç politika sözcüsü Sebastian Hartmann da sığınmacı sorunundan Almanya’yı izole etmenin bir alternatif olmadığını söyledi.  BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.