Sri Lanka’da burka tamamen yasakladı

Dünya Haberleri —

.

.

  • 2019 yılında 250’den fazla kişinin ölümüne neden olan DAİŞ saldırısı sonrası burkanın geçici olarak yasaklandığı Sri Lanka’da, kamusal alanda burka giyilmesi tamamen yasaklandı.

 

Nüfusunun çoğunluğunu Budistlerin oluşturduğu Sri Lanka'da, radikal islamcılığın göstergesi olduğu gerekçesiyle kamusal alanda burka giyilmesi yasaklandı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sri Lanka Kamu Güvenliği Bakanı Sarath Weerasekera, “Geçmişte ülkemizde Müslüman kadınlar hiç burka giymezdi, son zamanlarda ortaya çıkan bu durum aşırı dinciliğin bir göstergesidir” diyerek burka giyilmesinin “ulusal güvenliği tehdit ettiğini” söyledi. 

Öte yandan hükümetin ülkede kayıt dışı islami eğitim veren bine yakın medreseyi kapatacağı da belirtildi. Weerasekera bu medreselerin ulusal eğitim politikası dışında insan yetiştirdiğini kaydetti.

Sri Lanka’da hükümet, 2019 yılı Paskalya gününde DAİŞ tarafından üç kilise ile üç otele yönelik gerçekleştirilen ve 250'den fazla insanın ölümüne neden olan bombalı saldırılar sonrasında burka giyilmesini geçici olarak yasaklamış, 200’den fazla müslüman din adamını sınır dışı etmişti.

22 milyon nüfuslu ada ülkesi Sri Lanka’da Budistler nüfusun yüzde 70,2’sini, Hindular yüzde 12,6’sını, Müslümanlar yüzde 10’unu, Hristiyanlar ise yüzde 7,2’sini oluşturuyor.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.