Barakacity gerçek 'yurdunu' buldu!

Selma AKKAYA yazdı —

  • Fransa’dan kaçmak zorunda kalan Barakacity’nin başkanı İdriss Sihamedi’nin Türk bayrağı taşıyarak “Allahu ekber” naralarıyla Türkiye’ye girdiği, Erdoğan’ın ise "bu onur bize ait" dediği basına yansıdı. Sonraki adım Barakacity merkezinin Türkiye’ye taşınması oldu

 

Fransa’da hükümet tarafından radikal İslamla bağlantısı nedeniyle feshedilen ‘sivil toplum kuruluşu’ Barakacity’nin başkanlığını yapan İdriss Sihamedi Erdoğan’a çağrı yaparak, Türkiye’ye sığınma talebinde bulunmuştu. Fransa’da faaliyetlerine son verilen Barakacity ise faaliyetlerini Türkiye’ye taşıdığını açıkladı.

Son dönemin modası bu oldu. Fransa’da ‘radikal İslam’ ile bağlantısı tespit edilenler önce Erdoğan’a mektup yazarak, sonra ise soluğu Türkiye’de alarak buluyor çareyi. Bu modayı ilk olarak Barakacity dernek başkanı İdriss Sihamedi başlatmış, onu Kamerunlu baba ve Fransız annenin çocuğu olarak 1966'da Fransa'da dünyaya gelen komedyen Dieudonne M'Bala takip etmişti. Skeçlerinde kullandığı sözlerin ifade özgürlüğü kapsamında olmadığı gerekçesiyle hakkında birçok defa "hakaret ve ırkçılık" suçlamalarıyla dava açılan M'Bala, kendisine çifte standart uygulandığını ifade ederek, Erdoğan’a mektup yazıp sığınma talebinde bulunmuştu.

Barakacity, Fransa’da bir öğretmenin başının kesilmesi olayıyla gündeme gelmişti. Bu olayın ardından başlatılan operasyonda, radikal İslamcı İdriss Sihamedi ismi öne çıkıyordu. Tarih öğretmeni Samuel Paty’nin katili Abdullah Anzarov adlı Çeçen’di. Anzarov’un, Sihamedi ve kuruluşu Barakacity bağlantıları olduğu tespit edilmişti. Sorun sadece bu da değildi, Suriye savaşını gerekçe göstererek 4 yıl gibi kısa süre içinde 16 milyon euro para topladığı kayıtlara geçmişti. Sadece Fransa’da değil, Avrupa’nın birçok ülkesinde ‘radikal’ fikirleri nedeniyle izlemeye alınan Barakacity’nin, 2008 yılında Müslüman Kardeşler tarafından kurulduğu biliniyor. Erdoğan’ın da desteğini alan derneğin başkanı İdris Sihamedi, özellikle sanal ağlar üzerinden cihatçı saldırılara övgü diziyor ve Erdoğan'a hayranlığını ifade ettiği paylaşımlarıyla öne çıkıyordu.

Ocak 2015'de Charlie Hebdo'ya yönelik gerçekleşen katliamın davasının görüldüğü sırada Facebook sayfasında "Kimse peygamberimize saldıramaz. Allah Charlie'yi lanetlesin, mezarlarını güneşin sıcaklığında tutuştursun" diye yazan Sihamedi, daha önce de Toulouse ve Montauban saldırılarını gerçekleştiren El Kaideli Muhammed Merah'ı öven paylaşımlarda bulunmuştu. Tüm bu paylaşımlar ve derneğin oynadığı rol, Fransa devletini bir karar noktasına getirdi. Barakacity’e ilişkin işlemlerin başlamasının ardından derneğin başkanlığını yapan Sihamedi jet hızıyla Türkiye’ye sığındı. Şimdi ise derneğin Türkiye’ye taşındığını duyurdu. Aslında Barakacity Türkiye’ye yabancı değil. Yıllardır Türkiye’de faaliyet yürütüyor. Özellikle 2012’den sonra Suriye, Antep, Halep, Hatay, Kilis’te göçmen kampları da dahil cirit atıyor. Türkiye’deki faaliyetlerini ise İHH Vakfı ile birlikte yürüttüğü bir sır değil. Özellikle Suriye’de DAİŞ tarafından hiçbir engele takılmadan yıllardır faaliyet yürüten derneğin, ÖSO ve diğer selefi gruplarla bağlantılı olduğu da belirtiliyordu.

Fransa’dan kaçmak zorunda kalan Barakacity’nin başkanı İdriss Sihamedi’nin Türk bayrağı taşıyarak “Allahu ekber” naralarıyla Türkiye’ye girdiği, Erdoğan’ın ise "bu onur bize ait" dediği basına yansıdı. Sonraki adım Barakacity merkezinin Türkiye’ye taşınması oldu. Fransa’nın bu selefistlerin Türkiye’yi tercih etmesi, derneklerini Türkiye’ye taşıması üzerinden bunların Erdoğan ile bağlantılarını araştırmaya tabii tutması artık zorunludur. Çünkü eline bıçağı alıp "Allahu ekber" diye saldırıların yolu her ne hikmetse Erdoğan’a kadar uzanıyor!

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.