Stêrvan Genç Kadın Festivali başladı

Kadın Haberleri —

.

.

  • 'Genç kadının rengiyle devrimin kültürü yeşerecek’ sloganıyla startı verilen Stêrvan Genç Kadın Festivali’nin üçüncüsü görsel şovlarla başladı. Qamişlo’da, Heysem Kiço Stadyumu’nda gerçekleştirilen festival, futboldan karateye, voleyboldan tekvandoya birçok spor dalında karşılaşmalar gerçekleştirilecek.

 

Genç Kadın Birliği tarafından düzenlenen 3’üncü Stêrvan Genç Kadın Festivali, futbol, voleybol, tekvando ve karate gruplarının görsel şöleni ile başladı. Genç Kadın Birliği Koordinasyonu üyesi Ferîde Nesan, festivalin açılış konuşmasını yaptı. Nesan, konuşmasında, toplumsal kültürünü yaşatan genç kadınların, Rojava Devrimi’nin öncüsü olduğunu kaydetti.

Takımlar arası ilk karşılaşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardından Serdem Takımı ile Genç Kadın Birliği arasında voleybol maçı oynandı. Maçı Serdem takımı kazandı. Futbolda Cizre Takımı ile Serdem Takımı arasında gerçekleşen müsabakada ise Cizre Takımı üstünlüğü elde etti. Serdem Genç Kadın Karate Takımı’nın gösterisinden sonra Qendil Takımı ile Berxwedan arasında ping pon maçı gerçekleştirildi.

Festival bize güç ve moral veriyor

Festivale katılan futbolcu Sîlva Ebdê etkinliğe ilişkin konuştu. Serdem Takım oyuncusu olan Sîlva Ebdê festivalden hem keyif aldıklarını hem de spor yaptıklarının söyledi. Ebdê, “Takım olarak festivale katıldık ve gerçekleşen etkinlikten çok güç aldık, moral aldık. Aslında ilk kez böyle bir etkinliğe katılıyorum ve katılmaktan da büyük mutluluk duydum. Festival başarılı başladı, başarılı bir şekilde de sona ereceğine inanarak tüm takımlara başarı diliyorum” dedi.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.