Strasbourg direniş alanı

Yurt Dışı Haberleri —

Strasbourg Oturma Eylemi

Strasbourg Oturma Eylemi

  • Fransa’nın Strasbourg kentinde 78 kurumun desteğiyle işgale ve tecride karşı başlatılan ve bir ay sürecek olan oturma eylemini pazartesi günü ikinci grup devralacak.

 

BARIŞ BALSEÇER/STRASBOURG

TJK-E ve KCDK-E öncülüğünde “Tecrite, işgale ve soykırıma karşı her yer Avaşin, her yer Zap, her yer Metina! Dem dema Azadiye ye!” şiarıyla başlatılan oturma eylemini ilk hafta HDP ve DBP’li seçilmişlerin de aralarında bulunduğu bir grup yürüttü. Dört hafta sürecek, her hafta 30 kişiden oluşan yeni grubun devralacağı oturma eylemine hafta sonu ara verilecek. Eylemi, pazartesi günü Almanya’dan Baden-Württemberg ile Bayern eyaletlerindeki Kürtlerin çatı örgütü FCK-BW-BT federasyonu üyeleri devralacak.

Kürdistan’dan ve Türkiye’den 78 kurumun destek verdiği eylem ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecrit, Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Zap, Metina ve Avaşin alanlarına yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto ediliyor. 12 Mayıs Çarşamba günü kitlesel basın açıklamasıyla başlayan oturma eyleminin düzenlendiği alan, Türk devletinin katliam ve işgal saldırılarının protesto edildiği afişlerle donatıldı. Eylemde şehit gerillaların fotoğraflarından hazırlanan ve Fransızca “Nos enfants-Çocuklarımız” yazılı dövizler ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları da taşındı.

Mayıs ayı şehitleri anıldı

Oturma eyleminin ikinci gününde “Kapitalist Moderni ile Demokratik Modernite’nin İnançlar ve Dinlere Yaklaşımı” başlıklı bir panel düzenlendi. Eylemin üçüncü gününde “Kürt Özgürlük Hareketi’nin Ulusal, Demokratik ve Enternasyonel İttifakları” başlıklı bir panel düzenlendi. Ayrıca Mayıs Ayı Şehitlerini anma etkinliği de düzenlendi.

Yoğun yağmura rağmen coşkuyla devam eden eyleme ziyaretler de sürüyor. Yaşanacak Dünya aktivistleri, Türk işgaline tepki göstererek, "Bu saldırı sadece Kürt halkının özgürlüğüne yönelik değildir. Saldırı bir halkı yok etmeye dönüktür. Her yeri Avaşin, Zap ve Metina’ya çevirme zamanıdır" dedi.

Asla geri adım atmayacağız

Oturma eylemine katılan Basel Ronahi Kadın Meclisi’nden Necla Dersim, "Kürdistan topraklarına ve özgürlük gerillalarına karşılık yürütülen savaş politikasına karşı burdayız. Kuşkusuz bu saldırılar Avrupa ülkelerinin politikasından bağımsız değil. Nasıl ki Önderliğe yönelik yürütülen komploda uluslararası bir birliktelik söz konusuysa, Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları için de bu ülkelerle birlikteler" dedi. 

Her alanda işgale karşı ayaktayız

Eylemde yer alan Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nden Hasan Çiya, "HDBH komiteleri olarak bu eylemi sahiplendiğimizi ve parçası olduğumuzu deklere etmiştik. Gerek Kürdistan’da gerek Avrupa ve Türkiye’deki komitelerimiz her alanda işgale karşı ayakta. Medya Savunma Alanları’nda siper yoldaşlığı noktasında askeri anlamda yer alıyorlar" dedi. Sinan Dersim’in şehadetine dikkat çeken Çiya, "Sinan Dersim çizgisi devrimci bir çizgidir. Ve bizlerde bu örneği önümüze koyarak işgale, tecride ve soykırıma karşı geliştirilen bu eylemlerin her noktasında yer alıyoruz" diye konuştu.

Almanya’dan gidecek FCK-BW-Bayern Federasyonu üyeleri 17-21 Mayıs tarihleri arasıda Strasbourg’da oturma eylemini sürdürecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.