Talimat Türk konsolosluğundan

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’nın Lahr kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi ile dernek eşbaşkanları ve yöneticilerinin evleri basıldı. Evi basılan DKTM Eşbaşkanı Mesut Aslan, "Talimat Türk konsolosluğundan" dedi.

 

Baskınlar bugün sabah 07.00 civarında gerçekleşti. Evi basılan dernek yöneticilerinden Mesut Aslan gazetemize verdiği bilgide, "2017-2019 yılları arasında yapılan eylem etkinliklerde 'yasaklı' bayrak ve flamalar taşındığı gerekçesiyle dernek ve evlerimiz basıldı. Evler ve dernek arandı. Kimi evlerdeki aramalara köpekler ile özel polisler de eşlik etmiş. Telefonlarımız alındı. Dernekteki bayrak ve flamalara da 'yasaklı' oldukları gerekçesiyle el konuldu" dedi.

Mesut Aslan

Anahtar belediyeden

Dernek yerlerinin belediye tarafından tahsis edildiğine işaret eden Aslan, "Polis evi bastığında beni derneğe götürmek istedi. Avukatımla konuştum, derneğe gitmememi istedi. Ama dernek binası belediyenin bize tahsis ettiği bir yer olduğu için anahtarı onlarda vardı. İçeri o şekilde girdiler. Dernekteki bayrak ve flamalara el koydular" dedi. 

Başkonsolos ricacı!

Baskının arkasında Türk konsolosluğu olduğunun altını çizen Aslan, "Polis, Türk konsolosluğunun şikayeti üzerine Karlsruhe savcılığının talimatıyla soruşturma başlatıldığını söyledi. Polislere de belirttim; Türk devletinin talimatlarıyla bize saldırı yapılıyor, derneklerimiz kriminalize edilmeye çalışılıyor. Baskın da bunun bir sonucudur. Bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Yürüttüğü siyasi faaliyetler, eylem ve etkinlikleri organize ettiği, izin aldığı vb. gerekçelerle sınır dışı edilmek istenen Mesut Aslan, 2020 Ağustos’tan bu yana polise haftada bir imza atmak zorunda bırakılıyor ve bulunduğu bölgeyi terk edemiyor.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.