Tarikat karanlığı aklanıyor

Kadın Haberleri —

Erkeklik/Dincilik/Türkçülük

Erkeklik/Dincilik/Türkçülük

  • İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi Kadir İstekli ile evlendirerek, sistematik tecavüze uğramasına neden olmasıyla ilgili davanın 3. Duruşması öncesi yapılan açıklamad "Taliban rejimini bu ülkede kurmaya çalışan şer ittifakına karşı buradayız” denildi. 

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi Kadir İstekli ile evlendirerek, sistematik tecavüze uğramasına neden olmasıyla ilgili davanın 3. Duruşması görüldü. Failler Kadir İstekli, Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatma Gümüşel’in “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “cinsel saldırı” suçlarından yargılandığı davanın 3’üncü duruşması Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde basına kapalı şekilde görüldü. Duruşmada, tutuklu bulunan failler Yusuf Ziya Gümüşel, Kadir İstekli ve adli kontrol şartı uygulanan Fatma Gümüşel hazır bulundu. 2 tanığın dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti bir tanığın daha dinlenmesine karar vererek duruşmayı 5 Haziran tarihine erteledi. 

Duruşma öncesi Adliye binası polis ve TOMA’larla ablukaya alındı. Kadın örgütleri de adliye önünde açıklama yaptı. “Yaşamlarımızı tarikatlara teslim etmeyeceğiz. Karanlığınıza meydan okuyoruz” pankartının açıldığı açıklamada kadınlar, “Deprem bölgesindeki kimsesiz çocuklar nerede?”, “H.K.G.’nin davası hepimizin davasıdır” dövizleri taşındı.

Açıklamayı okuyan Sol Feminist Hareket üyesi Gizem Kürekçi

“Memleketin her yerini halkın, emekçilerin emeğini, halka ait olanı halkın elinden alıp tarikatlara peşkeş çekenlere, ‘Bir kereden bir şey olmaz’ diyenlere, çocukların yaşamlarını karartanlara ‘çocuğun rızasıdır’ diyerek kol kanat gerenlere, kadınların, çocukların hayatlarını karartan Taliban rejimini bu ülkede kurmaya çalışan şer ittifakına karşı buradayız” şeklinde konuştu.

Karanlık ellere bırakmayacağız

Tecavüzün üstünün örtülmeye çalışıldığını ancak kadınların mücadelesi sonucunda davanın açıldığını dile getiren Kürekçi,  “Duruşmanın kapalı yapılması ve yayın yasağı getirilmesi ile dava unutturulmak, cemaat-tarikat karanlığı bir kez daha aklanmak isteniyor” dedi. Kürekçi, “Bu davanın peşini asla bırakmayacağız. Tüm cesareti ile yaratılan bu karanlığı faillerin yüzüne bir şamar gibi çarpan, gerici zihniyetten hesap sormak isteyen H.K.G.’nin yanındayız. Kadınlar bu davayı da memleketin geleceğini de çocukların hayatlarını da bu eli kanlı bir avuç gerici azınlığın eline bırakmayacak, geleceği biz kuracağız” vurgusunu yaptı. Adliye önünde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da bir açıklama yaptı.

Pazarlık konusu yaptırmayacağız

Platform Genel Sekreteri Fidan Ataselim, yasaların etkin uygulanmamasından dolayı çocukların tecavüze uğramaya devam ettiğini vurguladı. Buna karşı kadınların mücadelesinin de her geçen gün büyüdüğünü dile getiren Fidan, “Çocuk istismarının üstünü rıza ile örtülemeyeceğini biliyoruz. Kadınlar öldürülmeye, şiddete uğramaya devam ediyor. Ama İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekiliyorlar, 6284’ü seçim pazarlığının nesnesi haline getiriyorlar. Yaşamlarımızı pazarlık konusu yaptırmayacağız. Bunun için kadınların seçimi eşit, özgür yaşamdan olacak. Mevcut iktidarı göndereceğiz. Kadınların seçimi 6284’den yana olacak” diyerek 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan seçime işaret etti.

İddianamede, baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel’e, “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 22 yıl 6 ay, H.K.G'nin evlendirildiği Kadir İstekli hakkında ise “Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” ve “Cinsel saldırı” suçlarından 67 yıl 10 ay 15 güne kadar hapis cezası isteniyor.

Tecavüzcünün avukatı AKP’li meclis üyesi

H.G.K’nin sistematik tecavüzünden sorumlu Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in avukatı Bulut Müslüm Gezer'in, AKP’den meclis üyesi olduğu ortaya çıktı.

Gezer'in, İstanbul Sultanbeyli Belediyesi'nin AKP'li Meclis üyesi olduğu belirtildi. BirGün’de yer alan habere göre, Gezer’in, 2018 yılında da AKP'den Wan milletvekili aday adayı olduğu ancak aday gösterilmediği belirtildi. 

İSTANBUL

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.