Tecavüzcü Musa Orhan yine tutuklanmadı

Kadın Haberleri —

.

.

  • İpek Er’e cinsel saldırıda bulunup intihara sürükleyen Musa Orhan’ın tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasında salona alınmayan gazeteciler, adliyeden de çıkarıldı. Mahkeme, Orhan’ın tutuklanması talebini yine reddetti.

SÊRT

İpek Er’e tecavüz edip, intihara sürükleyen eski uzman çavuş Musa Orhan hakkında açılan davanın üçüncü duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

“Nitelikli cinsel saldırı” suçundan yargılanan sanık Musa Orhan ve avukatları duruşmaya, Ankara’dan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi ( SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmayı, İpek Er’in ailesi ile avukatları, Amed, Êlih, Sêrt baroları ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, HDP milletvekilleri Feleknas Uca, Nuran İmir ve Sıddık Taş, TJA aktivistleri, KESK üyeleri, HDP ve DBP Amed, Êlih ve Sêrt yöneticileri izledi. Duruşmaya alınmayan gazeteciler ise mahkeme başkanının talimatı gerekçesiyle adliyeden çıkarıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşma, avukatların savunmalarıyla sürdü. Mahkeme, avukatların Orhan’ın tutuklanması yönündeki talebini reddetti.

Duruşma 16 Eylül’e ertelendi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.