Tecrit sadece Kürtlerin sorunu değil

Kadın Haberleri —

  • TJA aktivistleri, “Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik’e yürüyoruz” şiarıyla 12 Haziran'da yapılacak yürüyüşe katılım çağrısı yaptı. 

ESRA SOLİN DAL - MA/İSTANBUL

Tüm Türkiye’yi saran tecridin sadece Kürtlerin sorunu olmadığını belirten TJA aktivistleri, Türkiye’nin demokratikleşmesi için Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması gerektiğini vurguladı. 

“Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik’e yürüyoruz” şiarıyla yapılacak yürüyüşe TJA aktivistlerinden çağrı geldi.

TJA aktivisti Seyri İpek, yapacakları yürüyüşün Türkiye halkları için önemine vurgu yaptı. Öcalan’a yönelik politikanın tecridi aştığını kaydeden İpek, “Kürt Halk Önderi Öcalan ile hiçbir şekilde bir temas sağlanmıyor. Aile ve avukatlarıyla hiçbir şekilde görüştürülmüyor. 12 Haziran’da yapacağımız yürüyüş Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve ablukanın derhal kaldırılmasına yöneliktir. İmralı’da başlayan tecrit bütün Türkiye halklarına yayılarak, ülke bir bütün olarak tecrit altına alındı. İmralı’da başlayan bu tecrit önce İmralı’da kalkmalı” diye belirtti. 

Gemlik Yürüyüşü ve Öcalan’ın fiziki özgülüğünün kadınlar açısından önemine işaret eden İpek, şöyle dedi: Özellikle biz kadınlar için Öcalan farklı bir yerde duruyor. Çünkü kadınların yoldaşıdır. Öcalan Kürt kadın mücadelesinin mimarıdır. Mücadele, Kürt halk önderinin felsefesi ve perspektifiyle bu güne geldi. Öcalan, ‘Kadın özgür olmadan toplum özgür olmaz’ diyor. Bu sözü kadının toplumdaki yeri ve önemini çok net anlatıyor. Çünkü toplum önce kadının elinden geçiyor. Dolayısıyla kadınlar, topluma eşitliği, adalet ve özgürlüğü getirecektir.

Seyri İpek, demokrasi için mücadele ettiğini söyleyen herkesi tecrit gerçekliğinin farkına vararak, Gemlik Yürüyüşü’nü sahiplenmeye çağırdı: “Öcalan’ın fikriyatı ile başta Kürt sorunu olmak üzere Ortadoğu’da birçok sorunun demokratik çözümler bulacağına inanıyorum. Türkiye’deki demokrasi güçleri, Öcalan üzerindeki tecridi ciddi anlamda gündemlerine almalı ve yoğunlaşmalıdır. Bu yüzden 12 Haziran’da yapacağımız yürüyüşe sadece Kürtler değil ‘demokratım’ diyen herkesin sahip çıkması gerekiyor. Herkesi bu yürüyüşe davet ediyoruz.”

Türkiye tecrit altında 

Öcalan’ın sadece bir kişi olmadığını bugün milyonların iradesini temsil ettiğini belirten TJA aktivisti Fatma Apaydın da, halkın tecridi kırmak için Gemlik’e yürüyeceğini dile getirdi. “Öcalan üzerindeki tecrit kırılmazsa bu ülkede demokrasi ve barış gelmez” diyen Alpaydın, demokrasi ve özgürlüğün yolunun İmralı’dan geçtiğini vurguladı. İktidarın Türkiye halklarına savaştan başka verecek hiçbir şeyi kalmadığını söyledi. Bu yüzden Türkiye’nin geleceğini, eşit, özgür ve adil bir yaşam hayali kuran herkesin bu yürüyüşte yerini alması gerektiği çağrısında bulundu. 

Apaydın, son günlerdeki operasyonların yürüyüşü engellemeye dönük olduğuna işaret ederek “Ne baskılar ne de gözaltılar bizi yürüyüşümüzden vazgeçiremez. Tüm baskılara rağmen yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.