Temsiliyet için Almanya'da sandık başına

Dünya Haberleri —

.

.

  • Baden-Württemberg ve Rheinland- Pfalz ve Hessen eyaletlerinde yapılacak seçimler için Kürdistan Topluluklar Federasyonu (FCDK) ve Kürdistan Demokratik Toplumlar Federasyonu (FCDK/KAWA) yazılı bir açıklama yaparak Kürdistanlılara oy kullanma çağrısı yaptı.

 

Almanya’da bu yıl 14 Mart’da Baden-Württemberg ve Rheinland- Pfalz Eyaletlerinde parlemento seçimleri, Hessen eyaletinde ise yerel seçimler olacak. Bu seçimlerde birçok Kürdistanlı aday.

Baden-Württemberg Eyalet Parlamento seçimleri için bir açıklama yapan FCK, Alman vatandaşı olan tüm Kürdistanlıların oy kullanabileceğini belirtti. "Bu seçimde Kürt halkının toplumsal çıkarlarını dikkate alan, ekolojiye duyarlı, kadın hakları mücadelesinde aktif olan ve emek sömürüsüne karşı duran adayları destekleyelim” diyen FCDK herkesi sandık başına çağırdı.

FCDK/KAWA açıklamasında, "Unutmayalım ki temsiliyetin yoksa bir başkası seni temsil edemez. Seçimlere katılalım, temsilcilerimize seçimi kazandıralım" dedi.

Almanya'da bulunan Kürt ve demokratik seçmenlere çağrıda bulunulan FCDK/KAWA açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Eyalet meclislerine, şehir belediye meclislerine adaylar, yabancılar meclislerine de grup listeleriyle seçimlere gireceğiz. Halkımız ve dostlarımıza 14 Mart’ta yapılacak seçimlerde adaylarımızı destekleme çağrısı yapıyoruz. Halk meclislerimiz bünyesinde kurulan seçim komiteleri, halkımızı bilgilendirecek ve 14 Mart’ta halkımızın oy kullanmasına yardımcı olacaklardır.”

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.