Til Temir’e SİHA’yla saldırı

  • Til Temir Askeri Meclisi, Til Temir’i hedef alan SİHA saldırısında 4 savaşçılarının şehit düştüğünü duyurdu. QSD de şehitlerin kimliklerini açıkladı.

 

Til Temir Askeri Meclisi, Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi: “İşgalci Türk devleti ve çeteleri, bu hafta boyunca ateşkes konumunda olan güçlerimize aralıksız saldırı düzenledi. Til Temir ve köylerine sürekli olarak top atışları gerçekleştirdi. Özelikle Til Temir’in Zirgan beldesine, Dirdara, Qibur, El-Qeracine, Miselta, Şêxeli köylerine saldırıyor.

Türk devleti, 17 Ağustos’ta Til Temir’in batısındaki Tewila köyüne ve M4 karayoluna toplarla saldırdı. Saldırı sonucu Nede Dexam Mesîx adlı kadın ve çocuğu şehit oldu. Çoğu çocuk 16 kişi de yaralandı.

19 Ağustos günü saa 18.00’de Meclisimize bağlı bir kuruma SİHA ile hava saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu 4 arkadaşımız şehit oldu. Saldırı sonucu çok sayıda ev ve iş yeri de zarar gördü.

Til Temir Askeri Meclisi olarak tüm saldırılara karşı meşru savunma temelinde cevap vereceğiz.”

QSD kimliklerini açıkladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi ise saldırıda şehit düşenlerin kimliklerini paylaştı.

Yapılan açıklama şöyle: “İşgalci Türk devletinin 19 Ağustos saat 18.00 sıralarında yaptığı saldırıda, YPJ Askeri Konseyi Üyesi ve QSD Askeri Konseyi Üyesi Sosin Bîrhat (Sosin Mihemed), Til Temir Askeri Meclisi komutanlarından Egîd Girkêlegê (Peyvan Remedan), Til Temir Askeri Meclisi savaşçıları Rubar Hesekê (Elî El-Xerze) ve Seyfullah Ehmed şehit düştü.

Efrînli Heval Sosin, Rojavayê Kurdistan ve Kuzey-Doğu Suriye’deki bütün önemli devrimci süreç ve hamlelerde yer aldı. Heval Sosin, YPJ komutanı olarak DAİŞ terörü ve Türk işgaline karşı en ön saflarda mücadele yürüttü.

Egîd yoldaş, devrimimizin kıvılcımının ilk ateşlendiği yıllardan beri halkımıza karşı sorumluluklarını yerine getirebilmek için büyük fedakarlıkla direniş saflarındaki yerini aldı. Yoldaşlarımız Rûbar Hesekê ve Seyfûllah Ehmed ise en zorlu zamanlarda devrimin saflarında bir an bile tereddüt etmeden mücadele yürüttü. Halkımıza ve kutsal şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz.”  TİL TEMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.