Tuma Çelik: Beraat ettim

  • Bir kadına yönelik “cinsel saldırı” suçlamasıyla yargılanan Bağımsız Milletvekili Tuma Çelik hakkında beraat kararı verildi. Tuma Çelik yaptığı açıklamada, “İddiaların asılsız olduğunu söylemiştim” dedi.

 HDP Mardin Milletvekilliği sürecinde hakkında çıkan D.K. isimli kadına tecavüz ettiği iddialarının ardından partisinden ihraç edilen Tuma Çelik’in yargılandığı davanın duruşması Ankara 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Tuma Çelik, D.K. ve taraf avukatları katıldı.

Gazetecilerin katılımına izin verilmeyen duruşmada her iki tarafın tanıkları dinlendi. Tanık ifadelerinin ardından D.K., Tuma’nın cezalandırılması talebinde bulunurken, Tuma üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Tuma Çelik hakkında “delil yetersizliği”nden beraat kararı verdi.

Tuma Çelik’ten açıklama

Tuma Çelik, basına gönderdiği açıklamada, “beraat ettiğini” duyurdu ve ekledi: “İddiaların asılsız olduğunu söylemiştim.”

Çelik’in açıklaması şöyle:

“Üzerime atılı iftira sonrası başlayan yargılama süreci bugün tamamlandı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada mahkeme beraatıma karar vermiştir. Tarafıma atılan iftira sonrası dokunulmazlığın kaldırılması süreci de dahil olmak üzere ağır bir yargısıza maruz kaldım. İddiaların tamamının asılsız olduğunu başından beri dile getirmiştim.

Siyasetçilerin ve bazı gazetelerin de elbirliğiyle başlayan yargısız infaz sürecinin sonunda haklılığımız da ortaya çıkmıştır. Başta bana oy vererek temsilcisi olarak parlamentoya gönderen seçmenlerim olmak üzere bu süreçte desteğini esirgemeyen herkese teşekkürü bir borç bilirim.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.