Türk bombardımanı sürüyor

  • Türk ordusu, Güney Kürdistan’daki işgal saldırılarında bir yandan gerillaya karşı kimyasal silahlar bile kullanıyor, diğer yandan yerleşim yerlerini bombalıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, eylemler ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi:

* YJA Star gerillaları, 24 Eylül günü saat 13.30’da Avaşîn’in Mamreşo alanındaki Girê Şehîd Munzur’da bulunan işgalcileri ağır silahlarla vurdu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi. Türk ordusu, eylemin ardından ölü ve yaralılarını helikopterlerle alandan uzaklaştırdı.

* Türk ordusu, Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nı, 23 Eylül günü saat 17.30’da patlayıcılarla bombaladı.

* Avaşîn’in Girê Silêman, Mervanos, Tabûra Eraba alanlarında, 23 Eylül günü 23.00-00.20 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Aynı saatleri Geliyê Basya, Girê Silêman, Girê Şehîd Fırat ve Qartal alanları saldırı helikopteriyle bombalandı. 25 Eylül günü 04.20-04.35 saatleri arasında Tabûra Ereba alanında helikopter hareketliliği yaşandı.

*  Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste, Hirorê, Dêşîşê, Edînê, Seararû köylerinin çevresi ile Koordîne ve Qela Qûmriyê alanları, 23 Eylül günü saat 18.30 ile 25 Eylül günü 05.00 saatleri arasında saldırı helikopterleri ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı.

*  Türk ordusu, 25 Eylül günü akşam saatlerinde Werxelê Direniş Alanı’nı patlayıcılar ve ağır silahlarla bombaladı.

* Avaşîn Girê Silêman, Girê Sor, Girê Spî, Mervanos, Tabûra Eraba, Banista alanlarında, 25 Eylül günü 22.10-00:00 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Aynı saatlerde Girê Şehîd Rızgar, Girê Şehîd întîkam ve Mamreşo alanları saldırı helikopteriyle bombalandı.

* Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Edînê ve Serarû köylerinin çevresi, 24 Eylül günü 09.00-10.00 saatleri arasında sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı. Bu bombardıman sonucunda halka ait evler ve bahçelerde maddi zarar meydana geldi. Halk, köylerini terk etmek zorunda kaldı.

* Kanî Masî nahiyesine bağlı Hirorê, Kêste ve Qela Qumriyê arazileri, 25 Eylül günü saat 18.00’dan 26 Eylül günü sabah saatlerine kadar sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı. Bu bombardıman sonucunda halka ait evler zarar gördü. Hirorê köyünde yaşayan bir yurttaş ağır bir şekilde yaraladı.

* Metîna’nın Qaşûra hattı üzerinde 25 Eylül günü 22.30-00.30 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Aynı saatlerde Koordine, Qela Qumriyê, Kêste, Girê Şehîd Çiya, Dola Derarê alanları ve Êdinê köyü arazisi saldırı helikopteriyle bombalandı.

l Zap’ın Çemço alanı, 25 Eylül günü saat 21.30-22.50 saatleri arasında sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı.  n BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.