Türk siyaseti içeride ve dışarıda çökmüştür

Newroz Ehmed

Newroz Ehmed

  • QSD Genel Komutanlık üyesi Newroz Ehmed, Medya Haber Tv'ye Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik saldırını, tehditleri ve bölgenin son durumunu değerlendirdi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının kesintisiz sürdüğünü belirtten Newroz Ehmed, AKP-MHP iktidarının 28 Ekim’de Meclis’ten geçirdiği savaş tezkeresinin yarattığı tehlikelere dikkat çekti.

Zaten saldırılar devam ettiriyor

Genel komutanlık üyesi Ehmed: “DAİŞ’in bitişine doğru giderken ve planları boşa çıktığında bu bölgelerde işgale başladılar. Öncelikle Bab-Cerablus ve ardından diğer bölgelere bu şekilde geçip Suriye toprakları üzerinde varlığını meşrulaştırmaya çalıştı. Ardından Gire Sipî, Serêkaniye’ye saldırdıktan sonra bölge üzerindeki saldırıları hiç durmadı.
Birçok defa Eyn Îsa, Til Temir, Zergan, Kobanê, Til Rifat’ta sadece askeri güçlerimize değil sivillere dönük saldırılar devam etti. Suçsuz insanlar ve bölge halkı hedef yapıldı.”
Newroz Ehmed son süreçte gelişen saldırıların tıkanan siyaseti perdelemeye dönük çabalar olduğunu dile getirdi. AKP-MHP siyasetinin Türkiye’ye kaybettirdiğini krizi derinleştirdiğini, AKP’nin bu tıkanıklığı aşmak için ise savaş siyasetini derinleştirdiğini söyleyen QSD Genel Komutanlık üyesi: “Birçok savaş alanında Türkler başarılı olamadı, ciddi bir zorlanmayı yaşıyor. Savaş açısından planları tutmadı. Kürt Hareketi’ni tümden bitirecekti. Yürüttüğü savaşta sınırlarını koruma, güvenli hale getirme siyasetinde de başarılı olamadı” dedi.

Türk devleti tekrar Kobanê ve Tiltemir’ı hedef alıyor
Türk devletinin Suriye’de çözümü engellemeye çalıştığını ifade eden Newroz Ehmed, QSD olarak tüm saldırıları boşa çıkarmak için hazırlık içinde olduklarını kaydetti.
Newroz Ehmed; “QSD olarak bu açıdan güçlerimizi hazırlama ve Türk Devleti’nin planlarını boşa çıkarma çerçevesinde bir hazırlığımız var” diyerek, Türk devletinin sadece Kuzey ve Doğu Suriye için değil tüm dünya için bir tehlike arz ettiğini belirtti.
QSD Genel komutanlık üyesi Newroz Ehmed, İdlib’deki gelişmeleri ise şöyle değerlendirdi.
“Bir ittifak oluşturulmuş. Türk Devleti’nin yaptıkları anlaşmaya göre bazı yerlerden güçlerini çekmesi gerekiyordu. Bu gerçekleşmedi. Bu şekilde kalmasını istiyor. Bu durum kabul edilmiyor. Birçok farklı grup ve güç var. Bu da her an bir patlama yaşanabileceğini gösteriyor” diyerek İdlib’deki gelişmeleri Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılardan ayrı ele almadıklarını vurguladı.

Enternasyonalist şehitleri andı
Newroz Ehmed, başta Enternasyonist savaşçılar olmak üzere tüm Rojava devrim şehitlerini andı. Özgürlük ve barış isteyen herkes, eşitlik için mücadele edenlerin Rojava devrimi etrafında kenetlendiğini hatırlatarak, bunu hazmedemeyen Türk devletinin saldırılarını derinleştirdiğini söyledi.

Devrimi birlikte güçlendirelim
Rojava devriminin dünyanın ortak mirası ve emeği olduğuna dikkat çeken Komutanlık üyesi: “Çağrımız; özgürlük için mücadele eden herkesedir. Hep birlikte ortak mücadele yürütelim, bu mücadeleyi devrimi birlikte güçlendirelim” güçlenen devrim çağrısını yeniledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.