Türk uçakları eşliğinde KDP konvoyu

Gerilla

Gerilla

  • KDP, Türk keşif uçakları eşliğinde Berdespî alanına 60, Goşînê alanına da 6 araçlık konvoyla askeri güç gönderdi, gerilla müdahale edince çekildi.

KDP'nin Xakurkê'nin iki alanına girmek istemesi gerilla tarafından önlenince Türk bombardımanı başladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Şehîd Delîl Batı Zap

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 24 Nisan saat 15.30’da vuruldu. 

* YJA Star gerillaları, 25 Nisan saat 09.40’ta Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini suikastla vurdu; 1'ini öldürdü.

Metîna Bölgesi

* Türk ordusu, 16 Nisan'dan itibaren yeni bir işgal saldırısı başlattığı Metîna'ın Şêlazê, Kanîreş ve Yekmalê alanındaki bazı yerlerde üslenerek bekliyor.

KDP de devrede

Bu arada KDP güçleri de Yekmal ile Girê Amediyê arasındaki yolun güvenliğini sağlamak amacıyla uç noktayı tuttu. KDP’nin güvenliğini sağlamaya çalıştığı bu yoldan işgalci Türk devletinin güçleri aktarılıyor.

KDP çekilince uçaklar

* Xakurkê’nin Berdespî alanında güçlerimize ait bir noktaya KDP’ye ait 60 araçlık konvoydan oluşan askeri güç, 23 Nisan günü öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki kez girmek istedi. Bu askeri gücün noktamıza doğru ilerlememesi için güçlerimiz uyarı ateşi açtı, sonrasında kısa süreli çatışmaya dönüştü ve her iki seferde de bu güç geri döndü.

* Yine aynı gün Goşînê alanında da haber vermeden alana giren 6 araçlık askeri güce alandaki gerilla gücümüz uyarı ateşi yaptı ve bunlar da geri çekilip gitti.

* Her iki olayın yaşandığı saatlerde bu alanda Türk devletine ait keşif uçaklarının hareketliliği yoğunlaştı. KDP gücü gittikten sonra da alan, savaş uçakları tarafından bombalandı ama herhangi bir kayıp yaşanmadı.

Bombardıman sürdü

* Türk savaş uçakları, 24 ve 25 Nisan’da Metîna'nın Dergelê, Şêlazê, Serê Metîna, Bêşîlî, Golka alanlarını 25 kez; Şehîd Delîl Batı Zap'ın Girê Bahar Direniş Alanı'nı 3 kez; Qendîl'in Bêpalan alanını 2 kez; Xakurkê'nin Lolan alanını 2 kez bombaladı. BEHDÎNAN

 

* * *

Gever'de askeri saldırı

Gever'in Tiloran köyü kırsalındaki yayla ve meralarda askeri saldırı başlatıldı. 

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Aşağı ve Yukarı Tiloran köyleri kırsalında operasyon başlatan Türk ordusu, Horê, Berê Sor ve Warê Conî yaylarına giden yolları tutarak, köyleri ablukaya aldı. Yüzlerce asker ve korucunun bulunduğu bölgede helikopter hareketliliği yaşandı. Sipêrêz ve Omerê dağlarının bulunduğu alanlarda ise Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) hareketliliği devam etti.

Hayvanlar yaylalardan çıkarıldı. Berîvanların yaylaya çıkması da engellendi. Askerlerin, yayladaki çobanları ve sivil bir yurttaşı çırılçıplak soyarak, üst araması yaptığı öğrenildi. Köylülerin de kimlik kontrolünden geçirildiği aktarıldı. COLEMÊRG

 

* * * 

Cizîr'de çocuklara da gözaltı

Cizîr'de aralarında çocukların da olduğu en az 19 kişi gözaltına alındı.

Şirnex’in Cizîr (Cizre) ilçesinde Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında birçok eve baskın düzenlendi. Ev baskınlarında aralarında çocukların da olduğu en az 19 kişi gözaltına alındı. “Örgüt propagandası” gerekçesiyle yapılan baskınlarda, gözaltıların artabileceği öğrenildi.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şu şekilde: Uğur Eksen, Yusuf Geren, Hasan Geren, Hayrettin Turan, Kadir Sarak, Nimet Sarak, Ayhan Şavur, Hasan Mungan, Ramazan Ulman, Yusuf Dal ve Azat Bölüş. ŞIRNEX

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.