Türk’ün bayrağına kayyum cömertliği

Kayyum Türk bayrağı ihalesi

Kayyum Türk bayrağı ihalesi

  • Kayyum yönetimindeki Êlih (Batman) Belediyesi, pazarlık usulüyle gerçekleştirdiği "Bayrak alım işi" ihalesi için 1 milyon 385 bin TL harcadı. 

Belediye bütçesinin halka hizmet dışı kullanılmasına tepki gösteren görevden alınan Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, kayyumun bir talan projesi olduğunu vurguladı. 

Kayyum yönetimindeki Êlih Belediyesi, "Bayrak alım işi" için 1 milyon 385 bin TL harcadı. Pazarlık usulüyle 27 Ekim’de gerçekleştirilen ihalede, tek firma teklif verdi. Garzan Grup İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne verilen ihale sonucunda geçtiğimiz günlerde kentin işlek caddelerine bayrak asıldı. Diyarbakır Caddesi’nde boydan boya asılan bayraklar ile belediyenin kasasından 1 milyon 385 bin TL gitmiş oldu. 

Geçen yıl da 1,5 milyon

Kayyum yönetimi, Aralık 2021’den 2022’nin sonuna kadar bayrak, poster ve flama alımı için de 1 milyon 550 bin TL harcamıştı.  “El bayrağı (sopalı) alım işi”, “Poster ve flama alım işi” ve “Aydınlatma direklerine bayrak-poster alım işi” için ihale yapılmıştı. 

Halktan başka herkese

Belediyenin bütçesinin halka hizmet dışı kullanılmasına tepki gösteren görevden alınan Êlih Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, kayyumun bir talan projesi olduğunu belirterek, belediye bütçesinin askeriye, emniyet ve daha birçok devlet kurumuna harcandığını kaydetti. İhalelerin ihtiyaç esaslı değil, rant esaslı olduğun dile getiren Korkmaz, kayyumların yaratığı talanın hesabını soracaklarını söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.