Tutsak aileleri yalnız değil

  • Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının eylemine katılan HDP Milletvekili Hişyar Özsoy, ailelerin yalnız olmadığını söyledi. 

 

Ailelerin Adalet Nöbeti eylemi, 296. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük İçin hukukçular Derneği (ÖHD), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) ve Diyarbakır 78’liler Girişim Derneği üyeleri ile HDP Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi ve Amed Milletvekili Hişyar Özsoy destek verdi. 

Hasta tutsak Hamdusena Ada'nın yakını Reşahat Ada ile Özsoy birer konuşma yaptı. Ada, cezaevlerindeki çocuklarının infazlarının yakıldığını, tek kişilik hücrelerde tutulduğunu belirterek, “Artık çocuklarımızın tabutlarının çıkarılmasını istemiyoruz. Biz bu zulmü kabul etmiyoruz. Yaşasın zindan direnişi" dedi. 

Ardından söz alan HDP'li Özsoy, zulümle hiçbir yere varılamayacağını vurgulayarak, “Varılsaydı, Kenan Evren’in cenazesine 100 tane sivil giderdi ama gitmedi. Bu devlet o kadar zayıflamışki 80 yaşındaki Makbule (Özer) teyzeden bile korkmuştur. Ankara boğazına kadar pisliğe batmış. Her türlü rüşvet, yolsuzluğu, bakanından sarayına kadar herkes pisliğe batmış durumda. HDP olarak bu annelerimizin yanındayız. Çok kısa bir zaman içinde bu halka bu kadar zulüm yapanlarla hesabımızı kitabımızı yapacağız” diye konuştu.

Açıklama, "Hak hukuk adalet" sloganlarıyla son buldu. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.