Tutsak yakınları Amara'da

.

.

  • MED TUHAD-FED, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın köyü Amara'yı ziyaret etti. 

Kurban Bayramı vesilesiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğduğu Amara köyünü ziyaret eden Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) yöneticilerini Mehmet Öcalan ve HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan karşıladı. Amara’da açıklama yapan MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Zeki Baran, bu yıl köye iki kez ziyaret gerçekleştirdiklerini, ancak her ikisinde de engellediklerini belirtti. Baran, ailesi şahsında Abdullah Öcalan’ın bayramını kutladıklarını ifade etti.

23 yıllık tecrit politikasına işaret eden Baran, “İnsanlık dışı bir tecrit politikası yürütülüyor. Bu politikanın da tek amacı Sayın Öcalan ile Kürt halkı arasındaki bağı koparmaktır. Bunu başaramayacaklar” dedi. 
HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan ise ne avukatların ne ailenin ne de heyetlerin İmralı’ya gidebildiğini belirterek, şunları söyledi: “Bizim kapımız her zaman Kürt halkına açıktır. Kürt Halk Önderi’nin üzerindeki tecride son verilip diyalog yollarının açılması gerekiyor.”

Son üç yıldır Kürt Halk Önderi ile iletişimlerinin kesildiğini hatırlatan Mehmet Öcalan da şöyle konuştu: “Görüşlerin önündeki engeller kaldırılmalıdır ama görüyoruz ki İmralı Adası’nda hukuku kaldırmışlar. Bu kabul edilemez. O kapının açılması durumunda Ortadoğu’ya barış gelecektir. Aksi takdirde ne Türklere ne Kürtlere ne Araplara ne de diğer halklara bir yararı olur. Orada yürütülen tecrit politikası Türkiye’ye yayılıyor. Bunun da hiç kimseye faydası yoktur.” URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.