Tutsak yakınları: Mesele, toplumsaldır

  • Hasta ve infazı yakılan tutsaklar için sürdürülen Adalet Nöbeti’nde, sorunu Meclis’in gündemine alması gerektiği belirtildi; bu meselenin toplumsal bir mesele olduğu vurgulandı.

 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları tarafından  başlatılan Adalet Nöbeti eylemi, 316. gününde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için bir kez daha bir araya gelen ailelerin eylemine, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER) yöneticileri de katıldı.  

Açıklamayı hasta tutsak Abdülhalim Kırtay'ın kızı yazar Herdem Merwanî yaptı. Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için 11 ay önce yola girdiklerini belirten Merwanî, “Taleplerimizde ısrarcıyız. Başından bu yana bu meseleye şahsi yaklaşmadık, çünkü bu mesele toplumsal bir meseledir” dedi. 

Bir kaç güne Meclis’in açılacağını hatırlatan Merwanî, hasta tutsakların Meclis’in ilk gündemi olması gerektiğine dikkat çekti. Merwanî, şunları ifade etti: “Evet ülkede çok sayıda sorun var ama en önemli sorun hasta tutukluların durumudur. Onun için çağrımızı tekrarlıyoruz ve diyoruz ki; siyasi partiler bu anlamda bize destek versin. İsteğimiz şey, hasta tutukluların sorunlarının derhal çözüme kavuşmasıdır. Meclis te bulunan tüm siyasi partilere sesleniyoruz; hasta tutuklular sorununa bir çözüm getirin. Biz diyoruz ki; hasta tutuklulara düşman hukukuyla yaklaşmayın. Çünkü hiç kimse ölümler üzerinde kazanç sağlayamamıştır.”

Adalet Nöbeti, “Bijî berxwedana zindana” ve “Hak hukuk adalet” sloganlarıyla son buldu.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.