Tutsaklara pişmanlık dayatmayın

  • Adalet Nöbeti’nin 289. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yapan tutsak yakınları, pişmanlık dayatmasından vazgeçilmesini istedi. 

 

Hasta ve infazı yakılan tutsak yakınlarının Amed'deki Adalet Nöbeti, 289. gününde Diyarbakır Adliyesi önünde devam etti. Hasta tutsak Hamdusena Ada’nın kardeşi Reşahat Ada, adliye önüne gelişlerinin kendilerine ölümden daha zor geldiğini söyleyerek, “Çocuklarımız cezalarını bitirdiğinde onlara ‘Pişmansınız, değil misiniz?’ diye soruyorlar. Çocuklarımız da  ‘Siz bize 20 yıl 30 yıl ceza verdiniz. Biz namusumuz için, şerefimiz, için, onurumuz için, dilimiz için bu yola girdik ve pişman değiliz’ diye yanıt veriyor. Çocuklarımız pişman olmadıklarını söyledikleri için infazları yakılıyor. Burada Adalet Bakanı ile Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum; çocuklarımızın infazlarını yakmaktan vazgeçsinler. Hasta tutsakları serbest bıraksınlar” dedi.  

Cezaevlerindeki kötü koşullara ve haksız hukuksuz uygulamalara karşı açlık grevine giren tutsaklara değinen Ada, şunları ifade etti: “Biz çocuklarımız ölmesin diye buradayız. Çocuklarımızın tabutları çıkmasın diye buralardayız.  İnsanları nasıl 10 yıl tek başına hücrede bırakıyorlar. Allah bunu kabul eder mi? Kanununuz neyse onu uygulayın. Cezaevlerindeki haksızlıklara karşı çocuklarımız açlık grevine girdiler. Öyle bir duruma geldi ki, baba evladını, evlat babasını göremiyor. Bu durumu kabul etmiyoruz. Tüm dünyaya çağrım var; gelsinler el ele verelim bu adliye önünde açlık grevi eylemi için oturalım. Çocuklarımız görevlerini şerefleriyle yaptılar. Bizler onlara borçluyuz. Tüm cezaevindeki tutuklulara borçluyuz.” 

Eylem, “Bijî Berxwedana Zindana” ve “Hak, hukuk,  adalet” sloganlarıyla bitti.   AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.