Tutuklanma tehlikesine rağmen ret verildi

Yurt Dışı Haberleri —

Fatih Yağan

Fatih Yağan

  • Almanya'da iltica başvurusunda bulunan Fatih Yağan, Türkiye’de hakkında Erdoğan’a hakaretten gözaltı ve tutuklama kararı olmasına rağmen sınır dışı edilmek isteniyor.

 

AGİT ERKENDİ/FRANKFURT

Şırnak İdil'de 2015-2017 yılları arasında HDP çalışmaları içerisinde yer alan Fatih Yağan’ın defalarca kez evi basıldı ve çocukları gözü önünde kafasına silah dayanarak gözaltına alındı. Yaşadığı zorluklar nedeniyle Almanya’nın Hanau kentinde iltica başvurusunda bulunan Yağan’ın başvurusu reddedildi. Hakkında yakalama kararı olan Yağan, Türkiye’ye teslim edilmesi halinde cezaevine gönderileceğini söyledi.

Erdoğan’a hakaretten tutuklama kararı

“Türk devletinin baskısını her gün çocuklarımla birlikte ensemizde hissediyorduk. Avrupa ve Rusya arası çalışan bir tır firmasında şoförlük işi yapıyordum. Rusya’da bulunduğum sırada polislerin bir kaç kez daha evimi bastığını öğrendim. En son 2020 Şubat ayında evime yapılan baskın da hakkımda tutuklama kararı olduğu belirtilmiş. O esnada yurt dışındaydım ve Almanya’da iltica başvurusunda bulundum” diyerek yaşadıklarını anlatan Yağan şuan Almanya’nın Hanau kentinde bir kampta bulunuyor. 

Yağan’ın, Nisan ayında görülen mahkemesinde “Türkiye’de sorunsuz bir şekilde yaşayabilirsin” denilmiş ve ret kararı verilmiş. “Buna itiraz ettik. Ancak bu sefer bana bir mektup göndererek, 4 Temmuz’da Almanya’yı terk etmem gerektiği belirtildi. Buna da itiraz ettim ve hala sonucu bekliyorum” diye konuşan Yağan Türkiye’ye teslim edilmesi halinde cezaevine gireceğini belirtti. Yağan, “Avukatımdan aldığım bilgilere göre hakkımda gizli açılmış davalar da var. Eğer Türkiye gönderilsem bir daha cezaevinde çıkmayabilirim. Ömür boyu ceza verebilirler. Kamuoyuna bana destek sunmaları konusunda çağrıda bulunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.