Üç oğlunu da gözaltına aldılar

Solmaz Bayar

Solmaz Bayar

  • Sadece Mayıs ayı içinde Şırnak ve ilçelerinde çoğunluğu çocuk olan 29 kişi gözaltına alındı, üç kişi tutuklandı. Tutuklanan 19 yaşındaki Abdullah Bayar’ın annesi Solmaz Bayar (47), uzun yıllardır devletin baskılarına ve saldırılarına maruz kaldıklarını ifade etti.

Cizre’de 14 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında oğlu Mehmet Emin Bayar’ı kaybeden anne Bayar, devletin Şırnak merkeze bağlı Avgamasiya köyünü 92’de yakması üzerine Cizre’ye yerleştiklerini hatırlattı. Bayar, defalarca evlerinin polisler tarafından basıldığını belirterek,  “Gözaltı ve tutuklamalarla bizi teslim almak istiyorlar” dedi.  

Devlet baskılarına karşı mücadelenin de büyüdüğünü dile getiren Bayar, “2016'dan sonra ailemiz üzerine devletin baskısı daha da arttı. Neredeyse her hafta evimizi basarak, bir aile ferdini gözaltına alıyorlar” diye konuştu. 

Evlerine 12 Mayıs’taki baskında üç oğlunun gözaltına alındığını aktaran anne Bayar, “Abdullah’ı tutukladılar. Bütün çocuklarım cezaevine girip çıktı. Her seferinde büyük bir işkence ve baskıyla karşı karşıya kaldılar. Tutukluların maruz kaldığı baskı ve zulme aileleri de maruz kalıyor. Bu uygulamalarla toplumu teslim almak istiyorlar fakat asla ama asla davamızdan vazgeçmeyiz. Mücadelemizi daha da büyüteceğiz. Sonuna kadar direneceğiz ve Kürtler asla bitmez” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.