Üzüldüğümüz zaman utanıyoruz

Defne

Defne

  • Defne'nin Elektrik Mahallesi'nde barakada yaşayan Servet Bacanak, depremde annesi Hayat ve babası Naim'i kaybetti. Kendisi, eşi ve çocukları ise sağ kurtuldu. Bacanak, "Üzüldüğümüz zaman kendimizden utanıyoruz. Direnmeye çalışıyoruz, yaşam devam ediyor" dedi.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen iki  ayrı deprem nedeniyle Hatay merkez ve ilçelerinde büyük bir yıkım yaşandı. Ağır hasar gören binaların birçoğu ise 20 Şubat'taki ikinci büyük artçılarla yerle bir oldu. Binlerce kişiye mezar olan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, yurttaşların birçoğu farklı kentlere göç etti. İmkanı olmayan yurttaşların birçoğu ise ya AFAD çadırları ya da boş buldukları alanda yaşam mücadelesi veriyor. 

Yıkımın en çok yaşandığı Defne'nin Elektrik Mahallesi'nde derme çatma barakada yaşayan Servet Bacanak da bu yurttaşlardan sadece biri. Bacanak, depremde annesi Hayat ve babası Naim'i kaybetti. Kendisi, eşi ve çocukları ise sağ kurtuldu. Bacanak, eşi ve çocuklarını Mersin'e gönderirken, depremin yaşandığı ilk günden bu yana ağır hasar gören evinin yakınlarında bulunan Nergiz sokağındaki boş alanda yaşıyor. Mahalleyi görüntülediğimiz sırada karşılaştığımız Bacanak, bizleri barakaya davet etti. Bacanak, bir süre sonra turuncu renkteki evini bizlere göstererek, yaşananları anlatmaya başladı. 

Bacanak, "Annem ve babamın evi az aşağıdaki binada. Enkaza döndü. Annemi 8, babamı 6. günde çıkartabildik" dedi. Anne ve babasıyla birlikte yaşayan kardeşinin kendi imkanlarıyla kurtulduğunu ifade eden Bacanak, deprem sonrası kendi imkanlarıyla derme çatma çadırını kurduğunu söyledi. Bacanak, "Sağdan soldan derlediğim naylonlarla bu çadırı yaptım. Komşular ilk gece bu çadırda kaldılar. Şimdi hepsi gitti ben kaldım" diye konuştu. 

İhtiyaçlarının yardımseverler tarafından karşılandığını aktaran Bacanak, anne ve babasını kaybetmenin hüznünü yaşayamadığını söyledi. Bacanak, şunları ekledi: "Üzüldüğümüz zaman kendimizden utanıyoruz. Direnmeye çalışıyoruz, yaşam devam ediyor." HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.