Vedalaşma değil, yaşam hakkı

  • Adalet Nöbeti’nin 288. gününde taleplerini yineleyen tutsak yakınları, “Vedalaşma hakkı değil, yaşam hakkı istiyoruz” dedi. 

 

Hasta ve infazı yakılan tutsak ailelerinin Amed'deki Adalet Nöbeti, 288. gününde Diyarbakır Adli Tıp Kurumu (ATK) önünde devam etti. Tutsak yakınları, burada hasta ve infazı yakılan tutukluların serbest bırakılması taleplerini yineledi. Tutsak yakını Herdem Merwanî, “Birçok kez taleplerimizi haykırdık ama halen bir çözüm bulunmuş değil. Cezaevlerindeki hasta tutukluların durumu çok ağır. Çok ağır olup da tahliye edilen hastalar da bir süre sonra yaşamını yitiriyor. Buradan sesleniyoruz; biz vedalaşma hakkı değil, yaşam hakkı istiyoruz. Herkes bizim bu talebimize karşılık onurlu yaklaşmalı, çünkü bu talep insanlık talebidir” dedi.  

Cezaevlerinden gelen kötü haberler nedeniyle tedirginlik içinde yaşadıklarını dile getiren Merwanî, sözlerini şöyle tamamladı: “İşte bu yüzden siyasi partiler ve Adalet Bakanlığı eğer gerçekten bir şey yapmak istiyorsa tam zamanıdır, geç değil. Tabii ki bir sürü kötü şey yaşandı ama halen geç değil. Bu konu Meclis’e gelsin ve muhalefet partiler kendi aralarında çözüm bulsun. Kendi aralarında bu diplomasi işini çözsünler. Bu ailelerin taleplerine çözüm olsunlar” 

Eylem, “Bijî berxwedana zindana” ile “Hak hukuk adalet” sloganları son buldu.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.