Vedat Aydın’ın mezarı başında anma

  • HDP Amed İl Örgütü, 1991 yılında gözaltına alındıktan sonra katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ın mezarı başında anma gerçekleştirdi. Anmaya Aydın’ın ailesi, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun ve Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri katıldı. 

Anmada konuşan HDP İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, ”Vedat Aydın ve arkadaşlarını bizden alanlar hala canlarımızı bizden alıyorlar. Baskı ve zorbalık yaparak çocuklarımız yaşamını yitiriyor. Kan hala dökülüyor. Bu yüzden huzurlu bir bayram geçirmediğimizi söylüyorum. Barış ve özgürlüğe olan inancımız her geçen gün güçleniyor. Biz Vedat Aydın ve arkadaşlarının hayallerini gerçekleştirmek için mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Vedat Aydın’ın kardeşi Veysi Aydın, Kürtlerin bayramı hiçbir zaman huzurlu bir şekilde kutlamadığını ifade eden Aydın, ”Toplumun her zaman canını yaktılar, can verdiler, bedel verdiler. Bu günden sonra bayramlarımız barışa, Kürtlerin özgürlüğüne vesile olsun. Tüm herkesin bayramını kutlarım” diye konuştu. Konuşmaların ardından Vedat Aydın’ın mezarına karanfiller bırakıldı.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.