İtalya’nın tarihi Venedik şehrinde yapılan eylemde, “Öcalan’a Özgürlük” istendi.
Venezia Kürt Komitesi, Rifondazion Komünist Partisi, Fiom, Anarşist Kültür Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği eylemde, ‘’Kürt halkı faşist Türk rejimi tehdidi altında. İnsan hakları örgütleri harekete geçmeli’’ çağrısı yapıldı.
Kampo San Ceremia Meydanı’nda yapılan eylemde konuşan HDP milletvekili Tuğba Hezer, Türkiye’de Kürtlere ve HDP’ye yönelik baskıların Mussolini faşizminin uygulamalarıyla aynı olduğunu ifade etti.
Hezer, “İtalyanlar faşizmin ne olduğunu en iyi bilen halklardan biridir. Şimdiye kadar Kürtleri haklı mücadelesinde yalnız bırakmayan İtalyan dostlarımızı enternasyonal dayanışmayı genişleterek Erdoğan faşizmine karşı gereken dayanışmayı göstereceklerine inanıyoruz” diye konuştu.
Kürt dostu İtalyanların yoğun katıldığı mitingten sonra eylemciler yürüyüşe geçtiler. ‘’Öcalan’a özgürlük’’, ‘’Viva Öcalan’’, ‘’Viva Kürdistan” sloganlarını atan göstericiler, Venedik’in tarihi ve turistik merkezi Canale Grande üzerinde bulunan Scalzi Köprüsüne İtalyanca “Öcalan’a özgürlük, Erdoğan’a karşı IŞİD’e karşı Ortadoğu’ya barış ve demokrasi” yazılı pankartlar astı.
VENEDİK